Bijeenkomst Prokkelweek 2.0 2020

Woensdag 2 oktober a.s. organiseert Stichting Prokkel een bijeenkomst in het kader van het traject ‘Prokkelweek 2.0 2020’, in Utrecht. Een bijeenkomst waar medewerkers en ervaringsdeskundigen van partners van de stichting samenkomen om ideeën over de Prokkelweek met elkaar te delen.

Er zal gesproken worden over de Prokkelweek zelf: waar gebruik je de Prokkelweek voor of zou je het voor willen gebruiken, wat gaat daarbij goed, wat kan er beter en wat heb je hierbij van elkaar en van de landelijke organisatie nodig? Ook gaat het over hoe het contact met de landelijke organisatie verloopt. Tot slot zullen tips en suggesties worden besproken (o.a. over de website) en wordt de vraag behandeld wat de landelijke organisatie kan doen om er voor te zorgen dat er meer onderlinge informatie-uitwisseling komt.

Vooruitlopend op deze bijeenkomst zijn er werkbezoeken gebracht aan enkele organisaties die niet op 2 oktober aanwezig kunnen zijn. Zo was er begin deze week een hele goede bijeenkomst bij ORO in Helmond (zie foto). Het hele Prokkelteam van ORO was aanwezig, bestaande uit mensen van de communicatie, secretariaat, coördinatoren, ervaringsdeskundigen en begeleiders.

Er werden tips opgevraagd en gedeeld en zij gaven aan wat hun drie succesfactoren zijn bij de Prokkelweek:

  1. Facilitatie door de organisatie/bestuur – ze krijgen er de tijd voor
  2. Ze hebben een team dat successen viert en zichtbaar maakt wat er gebeurt
  3. Er is veel doorzettingsvermogen

Alvast een mooie aanzet richting woensdag, wanneer meerdere organisaties aanwezig zullen zijn om met elkaar van gedachten te wisselen.

Je kunt je overigens nog voor deze bijeenkomst aanmelden, er zijn nog enkele plaatsen. Klik hier voor meer informatie.