Certificaat voor spelleiders ‘Doe je mee?’

28 spelleiders hebben een certificaat behaald voor het begeleiden van het spel ‘Doe je mee?’. ‘Doe je mee?’ is een (bord)spel waarbij mensen met en zonder een beperking op een eenvoudige en leuke manier met elkaar in gesprek gaan over meedoen in de samenleving.

DCCeoLXVUkAA1q93e spelleiders hebben een training gevolgd in Arnhem, Utrecht, Tilburg of Groningen. Zo hebben ze het spel goed leren kennen. Ook hebben ze geoefend in het begeleiden van het spel.

De spelleiders werken altijd in een duo; iemand met én iemand zonder een verstandelijke beperking.

Het spel doe je mee is ontwikkeld door Ellen Spanjers van Zorgbelang Gelderland. “Het is fantastisch om de mensen zo enthousiast aan de slag te zien met het spel. Je merkt dat het spel er voor zorgt dat het gesprek op gang komt en mensen elkaar beter leren kennen. Het spel werkt echt, dat is geweldig!”

 

Doe je mee trainingDe 14 spelleidersduo’s gaan in de Prokkelweek van 1 t/m 6 juni 2015, op verschillende plaatsen in het land, het spel spelen met deelnemers met en zonder een beperking.

Het spel zal hopelijk leiden tot meer contacten tussen de deelnemers, niet alleen op de dag zelf, maar ook daarna.

 

Vind je het leuk het spel te spelen in de Prokkelweek? Bijvoorbeeld bij jou in de wijk, in het buurtcentrum, met de gemeente of op het werk? Dat kan. Stuur daarvoor een mail naar info@prokkel.nl.

Voor meer informatie over ‘Doe je mee?’ zelf kun je contact opnemen met projectleider Joost Blommendaal via doejemee@prokkel.nl

Doe je mee 2