Column Marian Geling: een tijd van komen en een tijd van gaan

Wat is het toch heerlijk om ’s morgens op de fiets te stappen naar het kantoor. Een drukke dag wacht, maar ik zou niet anders willen. Ik krijg er juist energie van, de hele dag met mensen in de weer. TOP! Vooral met zo veel fijne mensen om me heen. Wat zou ik nou zonder mijn lieftallige collega’s moeten?

Ik heb ze allemaal even lief – Robin, Sharon, Daphne, onze supervrijwilligers Ilse en Laurens, maar ook de mensen van LFB Arnhem, met wie we het kantoor delen. Het is daarom wel even slikken dat we het binnenkort met een paar mensen minder moeten doen. Zo gaat Peter van de LFB een nieuwe uitdaging aan en ook bij ons komt er een afscheid aan. Daphne’s contract loopt namelijk af en ze gaat op zoek naar iets nieuws. Ze wil meer de praktijk in en ja… dat kon niet altijd even makkelijk bij ons. We zullen haar enorm missen, maar weten zeker dat ze goed terecht zal komen. Want het is een TOPper!!

Dus moeten wij op zoek naar een nieuwe collega en hebben daarvoor afgelopen week een vacature online gezet. Een allround medewerker voor 20 tot 24 uur in de week, gedurende (minimaal) een jaar. Want er ligt heel wat leuk en creatief werk op de planken voor onder andere de ProkkelSterrenslag en de Prokkelstages. Het gaat om een werkervaringsplaats voor mensen die zijn opgenomen in het doelgroepregister. Ben je benieuwd naar de vacature? Deze is hier te lezen.

Dus ja… er is een tijd van komen en een tijd van gaan, dat is de titel van deze column. Maar mocht je hebben gedacht dat deze titel ook met mijzelf te maken had? Dan kan ik jullie melden: nee hoor, integendeel! De Prokkel is mijn kindje, ik zou niet meer zonder kunnen. Ik zit bovendien al weer vol ideeën voor de komende vijf – wat zeg ik – tien jaar! Sterker nog, na het tienjarig jubileum van afgelopen november zit ik nu al stiekempjes te denken aan het zilveren jubileum in 2032! Super!