Corona-creativiteit in de Prokkelweek (2)

Het aftellen is begonnen, over minder dan twee weken begint de Prokkelweek. Door de coronacrisis is de Prokkelweek dit jaar anders dan anders. Rekening houden met 1,5 meter afstand is belangrijk bij het organiseren van ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Dat is vaak lastig en dus worden er veel activiteiten op een andere manier georganiseerd. Zoals bij h19 Centrum voor de kunsten en bij Estinea. Twee mooie voorbeelden van corona-creativiteit:

h19 Centrum voor de kunsten verzorgt normaal gesproken kunsteducatie in Oosterhout. In de coronatijd is het helaas niet mogelijk om deze lessen in het gebouw te kunnen geven aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarom biedt h19 speciaal voor hen thuis afleiding, ook in de Prokkelweek. h19 gaat iedere dag uitzenden via lokale omroep ORTS. Op maandag, dinsdag en woensdag zenden ze ‘Dans je dans’ uit, waarbij Lydia laat zien dat je ook thuis fijn en veilig kunt dansen. Op donderdag en vrijdag zingt Niek liedjes uit de oude doos, om thuis lekker bij mee te zingen. En in het weekend is er ‘Creatief met Clint’. John laat zien hoe je met eenvoudige middelen héél creatief kunt zijn.
ORTS is te bekijken via Ziggo-kanaal 41, KPN-kanaal 1352 of online via ORTS.nl/televisie

Ook bij zorgorganisatie Estinea hebben ze iets moois bedacht, namelijk een online ‘Prokkel Talentenjacht’! Want iedereen heeft wel een talent. Dansen, zingen, playbacken, een mooi kunstje met een bal, of een goocheltruc. Cliënten van Estinea met talent mogen meedoen en vóór 5 juni een filmpje insturen waarin ze hun talent laten zien. Alle inzendingen worden op vrijdag 12 juni op YouTube gezet en een jury bepaalt wie de winnaar wordt. Deze winnaar krijgt dan bezoek van Beatrijs van Riessen, bestuurder van Estinea.

Heb jij ook een creatieve oplossing bedacht en ben je actief in de Prokkelweek? Dan kun je je activiteit aanmelden via https://www.prokkel.nl/doe-mee/aanmeldformulier-prokkelactiviteit/


Want Prokkelen verbindt: vanuit één week als voorbeeld voor de rest van het jaar.
#Prokkelenverbindt