Ervaringsdeskundigen Cello benoemd tot ambassadeurs duurzaamheid

Leuk nieuws! Ervaringsdeskundigen van Cello zijn benoemd tot ambassadeur duurzaamheid!

Binnen Cello is men heel bewust bezig met duurzaamheid.
Er is een werkgroep duurzaamheid. Deze bestaat uit vier ervaringsdeskundigen: Ali, Esmyralda, Noortje en Karel. En onlangs zijn ze dus alle vier benoemd tot ambassadeur duurzaamheid, door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK)! Dit vanwege hun deelname afgelopen juni aan de online BeleidsProkkel bij het ministerie over klimaat en duurzaamheid.

De ervaringsdeskundigen kregen een certificaat en bloemen van Cello-bestuurders Toine van der Pol en Marc Bindels. Dit was een klein feestje en heel bijzonder voor ze. Zie hiernaast (foto met Noortje) en hieronder (foto met Ali).

In de werkgroep duurzaamheid gaat het over wat we allemaal kunnen doen om zo goed mogelijk te verduurzamen. Hoe kunnen we duurzamer leven en waar kunnen we op besparen? Hierbij enkele handige tips van de ambassadeurs duurzaamheid:

  • Afval scheiden
  • Spaarlampen in plaats van gloeilampen
  • Slimme lampen of stekkerdozen die je op afstand kunt bedienen en met een timer aan en uit kunt zetten
  • Deuren dichthouden tussen ruimtes
  • Waterbesparende douchekop gebruiken
  • Repareren in plaats van nieuw kopen

Goede tips dus om zelf mee te helpen aan meer duurzaamheid.

En het onderwerp afval scheiden is ook besproken bij de BeleidsProkkel met het ministerie. Het advies van Noortje en Esmyralda aan het ministerie: kijk of je gemeenten zover krijgt om nog meer afval te scheiden, en stimuleer dat het in elke gemeente hetzelfde is.