Ervaringsdeskundigen nodigen uit hun voorbeeld te volgen in de Prokkelweek

Naar aanleiding van de opening door Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken afgelopen maandag, hebben veel ervaringsdeskundigen gevraagd wanneer Rick weer meedoet aan het dagelijks digitale koffie-uurtje.

Het antwoord is vrijdag 12 juni van 10.00 tot 11.00 uur

Meedoen is heel makkelijk, ga naar Koffietijd en dan kun je inloggen. Met je telefoon, Ipad, laptop, alles werkt. Er zijn 4 gastheren/vrouwen, zij delen de groep in kleinere groepjes, zo blijft het gezellig en veilig. Rick gaat van het ene groepje naar het andere, gaat in gesprek en beantwoordt vragen.

Donderdag 11 juni kun je om 10.00 uur proefdraaien. Elke dag doen er meer cliënten, vrijwilligers en medewerkers van bedrijven aan mee.

Graag delen we nog een paar andere hoogtepunten met je.

  • Afgelopen dinsdag was Prokkelambassadeur en ervaringsdeskundige Ellis Jongerius te gast bij Dionne Stax en Toine van Peperstraten in het radioprogramma ‘Stax & Toine’, op NPO Radio 1

Ellis legt haarscherp uit waarom Prokkelen zo belangrijk is. Daar kunnen we allemaal nog wat van leren. Een echte aanrader om het gesprek terug te luisteren/kijken. Het duurt 11 minuten. Op social media en ook bij de NPO regende het complimenten.

  • Een andere ervaringsdeskundige die over het belang van Prokkelen heeft verteld is Vincent Kiers.

Vincent zit in Team Samen Sterk van Estinea en heeft meegedaan aan ‘Net ff anders’. Op zijn antwoord waarom Prokkelen belangrijk is, een rake reactie van de interviewer Sander Hoogendoorn. 

  • Verder heeft minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink verschillende media te woord gestaan over de Prokkelweek, die hij op maandag officieel opende tijdens ProkkelKoffietijd, het digitale koffie-uurtje dat de gehele Prokkelweek plaatsvindt om 10.00 uur, zie ook Prokkelweek geopend

Maandagmiddag was Rick Brink te gast in het tv-programma Tijd voor MAX (vanaf ca. 1:40). Ook is hij te horen geweest bij de radioprogramma’s Parels van de Nacht (NPO 3FM) en BertOp5 (NPO Radio 5).

Hoort zegt het voort! En doe ook mee.