Ga ook mee met ProkkelOpPad

Om te zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking na de lockdown weer op een rustige manier kunnen starten met het opbouwen van sociale contacten én hun ervaringen van de lockdown op een goede manier kunnen delen, is er deze zomer ProkkelOpPad. 

ProkkelOpPad is een opdrachtentocht die je lokaal kunt lopen, vanuit een zelfgekozen startpunt, bijvoorbeeld vanuit een woning van mensen met een beperking.

Het is de bedoeling dat je met een gemengde groep op stap gaat: vijf mensen met én vijf mensen zonder verstandelijke beperking. Groepen die zich aanmelden krijgen een ProkkelKnapZak met kennismakings-, route- en opdrachtenkaarten. Tijdens het lopen maken de deelnemers samen foto’s en filmpjes van de verschillende opdrachten en zetten die op Facebook.

Vrijdagmiddag 4 september is er een livestream uitzending – waarvoor alle groepen een link krijgen – waarin opgedane ervaringen en resultaten bekend worden gemaakt.
Het is leuk om als groep samen naar te kijken en herinneringen op te halen.

Bedrijven, gemeenten en maatschappelijke organisaties worden gevraagd mee te doen. Zij kunnen zelf vijf mensen met een verstandelijke beperking benaderen of Stichting Prokkel vragen dit voor hen te doen. Daarom kunnen mensen met een verstandelijke beperking zich als groep aanmelden bij Stichting Prokkel. De organisatie van de deelnemers zonder beperking wordt gevraagd de eenmalige deelnemersbijdrage van € 500,- te sponsoren.

De ProkkelOpPadKnapzak – met het spel en andere leuke hebbedingetjes – blijft in het bezit van de groep van mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen deze vervolgens ook gebruiken om met anderen op pad te gaan, bijvoorbeeld met buurtbewoners, met vrijwilligers, met ouderen, kortom met anderen uit de buurt die zij beter willen leren kennen.

ProkkelOpPad bestaat uit 2 setjes kaarten.
Een basisset met 
– kennismakingskaarten
– routekaarten
– opdrachtenkaarten 

Een uitbreidingsset met 
– buurtkaarten
– duo-opdrachtenkaarten
– praatkaarten

Ga ook mee met ProkkelOpPad. Meer informatie kun je vinden op ProkkelOpPad.nl of even bellen met 06 – 246 777 85 of mailen naar info@prokkel.nl.