Nominatie Prokkel in de Samenleving: Werfsjob

_MG_8230 © Fotostudio Wierd.jpg prokkel 4 juni 2015

Kunstwerken voor MFA’s
Op donderdag 4 juni maakten leerlingen van het Groenhorst en medewerkers van de Werfsjob een  viertal gezamenlijke kunstprojecten. Alle eerste klassen van het Groenhorst doen mee aan het prokkelen. Naast het  maken van kunstwerken, maakten leerlingen en de medewerkers van de Werfsjob gezamenlijk een lunch klaar en verzorgden ze de bloemstukjes als tafelversiering. Na afloop werd er samen met de wethouder Janneke Sparreboom en de stadsdichter  Gerard Beense geluncht.

De kunstwerken zijn gemaakt onder begeleiding van graffiti artiest Remon Koreman.  Wethouder Sparreboom nam de kunstwerken in ontvangst. De wethouder was onder de indruk van zoveel gezamenlijke creativiteit: “Samen creatief bezig zijn verbindt en daar zijn deze kunstwerken en jullie blije gezichten een voorbeeld van.” De kunstwerken komen te hangen in de 4 Multifunctionele Accomodaties (MFA’s) in Lelystad. Welzijn Lelystad leverde de graffitybussen en noemde de werken een welkome aanwinst voor de MFA’s.  Dagelijks bezoeken veel mensen deze locaties, zodat Prokkelen beter zichtbaar wordt voor iedereen.

Prokkelstage op SGL
Twee medewerkers van de Werfsjob, een leer- en werkbedrijf, mochten in de prokkelweek een dag meelopen op de Scholen Gemeenschap Lelystad (SGL). Het was een lang gekoesterde wens van één van de mensen om te werken op een school. De SGL bood de kans om dit ook daadwerkelijk te doen. De medewerkers voerden werkzaamheden uit met de conciërge.

Het is de vijfde keer dat de Prokkel in Lelystad wordt georganiseerd. In dit lustrum jaar hebben de initiatiefnemers, de organisaties GOL, De Werfsjob en Groenhorst, te horen gekregen dat zij genomineerd zijn voor de Gouden Prokkel. Op vrijdag 26 juni horen de kandidaten of zij in de  prijzen gevallen zijn. De prijs wordt uitgereikt door de staatssecretaris Van Rijn in Utrecht.