Geslaagde eerste dag ProkkelOpPad

Op woensdag 15 juli was het zover. In Amersfoort deden de eerste twee teams mee aan de opdrachtentocht ‘ProkkelOpPad’.

De twee teams bestonden uit mensen van de gemeente Amersfoort (wethouder, raadsleden, ambtenaren) en bewoners van Amerpoort en Humanitas DMH, die samen lid zijn van een kookgroep. Deze kookgroep lag de afgelopen maanden vanwege de coronamaatregelen stil.

Het werd een dag om niet snel te vergeten, zo bleek uit de vele berichten en foto’s die op de social media rondgingen (zie onderaan een aantal voorbeelden). Een kennismaking in de ochtend, vervolgens samen op pad in de binnenstad met leuke opdrachten en als afsluiting een heerlijke lunch, verzorgd door restaurant Het Lokaal en poppodium FLUOR.

Ondertussen werden ervaringen uitgewisseld en dat leverde boeiende gesprekken op, zoals over het leven in coronatijd en in de 1,5 meter samenleving.

Wethouder Van Eijk: “Voor mensen met een (verstandelijke) beperking is de coronaperiode extra lastig. Het is goed dat we luisteren naar deze ervaringen en meedenken om deze periode voor iedereen wat makkelijker te maken”.

Het doel van deze ProkkelOpPad-ontmoeting was de twee groepen dichter tot elkaar laten komen. En wie weet ook mooie vriendschappen die er uit voortvloeien. Het begin is er! De Kookgroep heeft de mensen van de gemeente zelfs al uitgenodigd om binnenkort hun kookkunsten te komen ervaren.

Een zeer geslaagde dag dus. Bekijk hieronder een aantal reacties op ProkkelOpPad in Amersfoort.

Het volgende team dat ProkkelOpPad loopt is:
LFB Scholing & Training samen met Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), op donderdag 23 juli.

Ook meedoen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Gisteren was de eerste prokkel sinds een lange tijd. Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het doel van deze ontmoeting is om deze mensen dichter tot elkaar te laten komen, en wie weet komen er wel mooie vriendschappen uit! De cliënten van Amerpoort en Humanitas hebben geprokkeld met mensen van de @gemeenteamersfoort zoals de wethouder, raadsleden en ambtenaren. Er was een kennismaking met vervolgens een puzzeltocht door de stad Amersfoort met als afsluiting een heerlijke lunch verzorgd door @het_lokaal & @fluor033 bedankt! #prokkelweek #Amerpoort #Humanitas #GemeenteAmersfoort #Amersfoort #poppodiumFluor #Hetlokaal #verbonden

Een bericht gedeeld door Amerpoort (@amerpoort) op