GOL Lelystad en Toms Creek blikken terug op een geslaagde Prokkeldag 2024!

Op 14 juni organiseerde GOL Lelystad in samenwerking met Toms Creek en De Werfsjob de 13e editie van Prokkeldag. Op initiatief van GOL Lelystad werden de krachten gebundeld met Humanitas Lelystad Dronten en Challenge Up – Welzijn Lelystad en presenteerden zij een nieuwe vorm van de Prokkelactiviteit.

Onder leiding van de medewerkers van Toms Creek en Toms Beach & Surf hebben de deelnemers van de Prokkeldag in groepen deelgenomen aan verschillende activiteiten: vissen, boogschieten, waterfietsen en touwtrekken. Elke groep bestond uit personen met een beperking – cliënten van De Werfsjob – en personen zonder beperking. De personen met een beperking werden ondersteund door mensen van Humanitas en jongeren van Challenge Up. Dit maakte de Prokkeldag 2024 tot een verbindende samenwerking tussen verschillende maatschappelijk betrokken organisaties in Lelystad. Verder was er een voordracht van stadsdichter Yasmin Geradts (zie hieronder) en werd de dag afgesloten door DJ Stefan Kouw, die ook festivals voor jongeren met een beperking organiseert. De lunch barbecue werd mede mogelijk gemaakt door Toms Creek en Jumbo Jol Lelystad.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra nam een kijkje bij de Prokkeldag en deed mee met een activiteit. ‘Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe verschillende mensen elkaar ontmoeten en samen leuke activiteiten doen. Dat is waar het om gaat. Maar het is ook heel belangrijk. Want we willen een inclusieve samenleving zijn, waarin iedereen op een mooie, fijne manier met elkaar omgaat’, aldus de wethouder.’ We blikken terug op een geslaagde dag.

Gedicht
Tijdens de Prokkeldag droeg stadsdichter Yasmin Geradts het gedicht ‘Planeet Prokkel’ voor:

Planeet Prokkel

soms lijkt het
alsof ik op een planeet woon
en jij op een hele andere
en dan lijken we verschillend
en heel ver weg van elkaar

maar als ik nou
mijn handen uitsteek
en jij de jouwe ook
zodat we ontmoeten
in het midden
om dan samen iets te doen

dan zie jij wie ik ben
en begrijp jij mij weer beter
want uiteindelijk komen we
toch van dezelfde planeet

– Yasmin Geradts, Stadsdichter van Lelystad
14 juni 2024