In memoriam: Rick Brink

Met groot verdriet hebben wij gehoord dat Rick Brink is overleden.

Bijna vanaf het eerste moment dat hij minister van Gehandicaptenzaken werd, heeft hij samengewerkt met stichting Prokkel. Zijn eerste optreden was bij de jaarlijkse netwerkbijeenkomst in het provinciehuis in Arnhem. Met zijn uitspraak ‘je bent niet je beperking maar je hebt een beperking’ sloot hij meteen alle aanwezige deelnemers met een (licht) verstandelijke beperking in zijn hart. En zij hem.

Vanaf dat moment zijn we blijven samenwerken. Zo werd hij voorzitter van de jury van de Gouden Prokkel en organiseerde hij vorig jaar een grote Prokkelstage bij de KRO-NCRV. Dit jaar kreeg hij maar liefst drie andere omroepen zo ver dat ook zij een Prokkelstage in de komende Prokkelweek organiseren.
En ja, zo actief zijn vond je niet passen bij een rol als voorzitter van de jury. Die functie gaf je een paar weken geleden terug, maar in de jury wilde je wel graag blijven. Net zoals in de klankbordgroep van het project “Sterk naar Werk”.

Rick, heel veel dank voor alles wat je hebt gedaan voor het meedoen, gehoord en gezien worden van mensen met een beperking, en in het bijzonder ook van mensen met een verstandelijke beperking.
We missen je nu al.

Familie en vrienden van Rick, heel veel sterkte met dit grote verlies