Interview met Benjamin van Ark – ervaringsdeskundige bij ’s Heeren Loo

Benjamin van Ark is ervaringsdeskundige bij ’s Heeren Loo regio Midden-Nederland. Bekijk hier wat de ervaringsdeskundigen van ’s Heeren Loo doen.

“Momenteel kan ik net zoals veel mensen niet werken. Dat vind ik erg jammer. Maar ik heb liever dat ik niet kan werken, dan dat er veel mensen ziek worden. Ik probeer wel structuur te houden. Ik krijg één keer per week begeleiding. Eigenlijk vind ik alleen zijn helemaal niet zo erg. Want nu hoef ik met niemand rekening te houden.”

“Als ervaringsdeskundige ben ik een stem voor cliënten die het moeilijk vinden te verwoorden wat ze willen zeggen. Het is jammer dat ik dat nu een stuk minder kan doen. Ik kan nog wel een beetje werken vanuit huis. En gelukkig kan ik af en toe nog via de telefoon werk doen, zoals dit interview. Dat is mooi. Ik ben niet bang, want ik hoor niet bij de doelgroep die snel ziek wordt. Het is vooral heel rottig en vervelend voor andere mensen.”

“Ik denk dat er een heleboel mensen zijn die zich vervelen. Dus wil ik graag een paar tips tegen de verveling geven. En tegen de eenzaamheid. Ikzelf vind het leuk om online spelletjes te spelen. Wist je dat er nu heel veel games gratis zijn gemaakt? Soms kun je met andere mensen samen spelen. Je kunt dus veel nieuwe mensen ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld praten of chatten met hen.”

“Ook bel ik veel, met beeld. Ik bel veel met mensen die ik al heel lang niet meer had gesproken. Dan heb je vaak hele bijzondere en verrassende gesprekken. Je kunt ook via Facebookgroepen contact maken met andere mensen. Er zijn nu heel veel groepen opgericht waar mensen hulp aanbieden in de buurt. Of hulp vragen. Via het internet is er zo veel mogelijk. Ik vind het heel grappig dat ik veel binnenblijf, maar toch heel veel contact heb met mensen. En zelfs nieuwe mensen leer kennen!”

“Ik vind dat er veel hoop is. Zoals de Italiaanse concerten op de balkons. Mensen in appartementen gaan dan samen op hun balkons muziek maken. Of ze gaan het volkslied zingen.”

“En bekijk ook eens folding@home. Via dit project wordt er gezocht naar een vaccin tegen het corona-virus. Mensen met een computer gebruiken hun server voor onderzoek. Je hoeft dus zelf niets te doen, je computer doet het werk.”

“Het is zo mooi om te zien wat er allemaal wordt bedacht en dat iedereen wil helpen. Want het is heel moeilijk om nu aan de kant te zitten. Maar het is nodig zodat andere mensen niet ziek worden. En zo kun je toch nog iets voor elkaar betekenen. De boodschap die ik nog wil meegeven is: je moet elkaar altijd helpen, en nu nog veel meer.”

Wil jij ook geïnterviewd worden, laat het ons weten via info@prokkel.nl.
We bellen je en zetten samen met jou het verhaal op papier.