Josien wint eindelijk ‘Gouden Prokkel’!

Al vele jaren is Josien Sterkenburg met De Zijlen volop actief tijdens de Prokkelweek in de provincie Groningen. Zo ook het afgelopen jaar. Met de Prokkel ‘De Zijlen en gemeente Midden-Groningen’ sleepte Josien zelfs een nominatie in de wacht voor de Gouden Prokkel, in de categorie Mensenrechten. En als je genomineerd bent wil je natuurlijk ook winnen! Het mocht echter niet zo zijn. De Gouden Prokkel ging naar SWZ en voor Josien (en De Zijlen) restte de Zilveren Prokkel.

Zilver is natuurlijk ook een prachtige prestatie, maar afgelopen week werd Josien alsnog verblijd met een hoofdprijs! Munterklaas kwam namelijk langs tijdens de teamvergadering van De Zijlen in Muntendam. En hij verraste Josien met de ‘vliegende keep Gouden Prokkel’! Want Josien is de spreekwoordelijke vliegende keep bij woongroep de Gilde in Muntendam. Dankzij Josien komen de bewoners overal. Van gym tot theater. En van rolstoeldansen tot gemeente-, Gilde- en cliëntenraad.

Josien: ‘Munterklaas kwam langs op onze teamvergadering. Super blij met mijn vliegende keep Gouden Prokkel. Hulde aan mijn collega’s. Voel me zeer gewaardeerd. Een super gebaar! Er zitten heel wat uurtjes figuurzagen in.’

Ook namens ons gefeliciteerd, Josien! Ga zo door, en wie weet win je dan een keer ‘onze’ Gouden Prokkel! 😉