Kom naar de praktijkdagen

Wat handig! In februari zijn er trainingen voor vrijwilligers met een (licht) verstandelijke beperking voor de inclusieve stembureaus. Op deze ‘praktijkdag’ krijg je een goede voorbereiding op je taken als stembureauvrijwilliger op 15 maart.

Eén van de vrijwilligers die vorig jaar op een stembureau was en mee zal helpen bij de training is Johan Wevers. Johan is ervaringsdeskundige en ambassadeur van de inclusieve stembureaus. Hij doet dit samen met zijn coach Cindy. Samen gaan ze in Utrecht helpen bij de training. Johan vertelt graag over zijn ervaring op het stembureau. “Vorig jaar was ik samen met Arno, die bij de gemeente werkt, een duo bij een stembureau in de gemeente Hellendoorn.  Ik heb een heel gezellige dag gehad met de andere vrijwilligers, het klikte gewoon goed met iedereen. Wat ik heb gedaan was stembiljetten en potloden uitdelen, naast de stembus staan en het controleren van ID-kaarten.”

Op de praktijkdag gaat Johan andere mensen leren wat het inhoudt om stembureauvrijwilliger te zijn. Deelnemers krijgen informatie en zullen met een rollenspel gaan oefenen. Johan heeft ook nog een boodschap voor iedereen: “Heb vertrouwen in jezelf dat je het gewoon kunt en meld je aan!”

De praktijkdagen zijn op 2, 3, 8, 10 en 16 februari in Limburg, Utrecht, Zeeland, Drenthe en Noord-Holland. Je kunt kiezen naar welke je wilt gaan. Ze staan in de agenda en als je op een dag klikt, kun je je ook aanmelden.

https://www.prokkel.nl/bijeenkomst/

Cindy en Johan