Meer digitale rondleidingen Drents Museum na goede ervaring in Prokkelweek

Tijdens de ProkkelParelParade op 4 september lieten we een video zien van de digitale Prokkel van Vanboeijen bij het Drents Museum in Assen. Goed nieuws: het initiatief heeft daarna een vervolg gekregen.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bewoners van Vanboeijen een bezoek zouden brengen aan het Poppenhuis (de grootste van Nederland) in het Drents Museum. Echter, door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk en dat vonden ze natuurlijk heel jammer. In plaats daarvan nam het museum speciaal voor de bewoners een video op waarin een rondleiding door het poppenhuis werd gegeven. Zo kon er toch vanuit de Vanboeijen huiskamers genoten worden van alle pracht en praal. Een zeer geslaagd en creatief alternatief.

Ook het museum keek hier heel positief op terug en gaat nu zelfs meer digitale rondleidingen geven, speciaal voor zorginstellingen! Het doel is om de exposities in het Drents Museum ten tijde van corona breder toegankelijk te maken bij deze doelgroep. De rondleidingen zijn onder leiding van een beeldend kunstenaar en zijn inclusief workshop beeldende verwerking.

Zo nemen de deelnemers niet alleen (digitaal) een kijkje in het museum, maar gaan ze ook nog creatief aan de slag! Een mooi voorbeeld hoe kunst verbindt.