Meetup 3daagse dag 1 – praat mee over onderwijs in coronatijd

Er zijn al meer dan 70 aanmeldingen voor dag 1 van de Prokkel meetup 3daagse (woensdag 18 november). Ook meepraten?

Op deze dag gaat het over onderwijs in coronatijd, met o.a. Maartje Böke (Leer Zelf Online – over Steffie) en Peter van de Wardt (algemeen gespreksleider). Het coronavirus zorgt voor dilemma’s en vraagstukken, maar biedt ook mooie oplossingen:

Hoe maak en houd je online contact met elkaar? Bijvoorbeeld docenten met studenten, of juist studenten met mensen met een verstandelijke beperking. Een uitdaging in tijden van corona. Met Natascha van Zaanen (Deltion College) en Rita Roozen (ORO). Bij ORO hebben ze al een eerste verbinding gemaakt.

Ook wordt er gesproken over inclusief onderwijs en hoe mensen met een verstandelijke beperking na hun opleiding volwaardig aan het werk kunnen komen.  Met LFB Goes en Bertina Spelt (ASVZ).

En gaat het over de Geluksroute, een bestaande methodiek voor gemeenten en (welzijns)instellingen waarbij samen talenten en passies worden verkend. Met Ruth Deddens (Geluksacademie) en Wil Molenaar (Sociale Rolversterking).

En ook minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink doet mee.

Verschillende organisaties hebben zich al aangemeld om mee te praten en ideeën uit te wisselen. Vanuit het onderwijs (zowel (V)SO, ROC als praktijkonderwijs), maar ook vanuit de zorg en overheid. Meer mensen uit deze sectoren zijn van harte welkom, maar natuurlijk mag je ook meedoen als je een andere achtergrond hebt. Bijvoorbeeld als je bij een welzijnsorganisatie werkt, of bij een leerwerkbedrijf.

Je kunt je hier aanmelden: klik hier