Mijn Verhaal: De burgemeester van Heerenveen op de koffie bij Brasserie De Stal

Bonny en Rianne trokken de stoute schoenen aan en nodigden de burgemeester tijdens hun Prokkel in het gemeentehuis uit voor een kopje koffie op hun werkplek bij Brasserie De Stal (Talant). Met veel plezier nam hij de uitnodiging aan. Woensdag 25 september was het eindelijk zover.

Rustig koffiedrinken was er niet bij voor de burgemeester, want het team van de Brasserie had allemaal vragen. Zo was Daan erg benieuwd naar wat een burgemeester allemaal doet en wilde Rianne vervolgens graag weten hoe je burgemeester kunt worden. Ook wilde Rianne erg graag weten wat de gemeente allemaal doet voor mensen met een beperking.

Andersom was de burgemeester ook benieuwd naar de werkzaamheden van de medewerkers van De Stal. “Jullie hebben iets wat veel wordt gevraagd”, merkte hij op. “Jullie vinden het leuk om in de horeca te werken en bedienen graag mensen.” Trots vertelden de medewerkers dat ze vaak complimenten krijgen van klanten over de bediening. “Dat geeft een goed gevoel”, geven ze aan.

Tot slot liet de burgemeester zijn ambtsketen zien. Met aandacht werd deze bekeken en luisterde iedereen naar de uitleg van de burgemeester. Elke schakel van de keten staat voor één van de dorpen van de gemeente Heerenveen. De burgemeester benadrukte nog even dat het geen ketting is. “Een hond heeft een ketting en een burgemeester heeft een keten.”

(Zie ook: https://www.talant.nl/over-talant/nieuws/814136/de-burgemeester-van-heerenveen-op-de-koffie-bij-brasserie-de-stal)