Mijn verhaal: Esther werkt als klassenassistent

Prokkelstage de Waerden

Cliënten van Atelier de Voordam liepen donderdag  5 juni 2014 Prokkelstage.  De cliënten konden hun wensen aangeven en er werd voor iedereen een stageplek gezocht. Sommigen mochten een dagje meedraaien bij een hondentrimsalon, op de markt, in een kinderboekenwinkel of bij de redactie van de plaatselijke krant. Iedereen draaide die dag mee met de dagelijkse werkzaamheden, net zoals alle medewerkers bij dat bedrijf. Esther liep mee met groep 5/6 van Basisschool De Bello in Alkmaar.

Vanuit deze Prokkelstage is samen met Esther, haar begeleiding en de school gekeken of het mogelijk was om een baan voor Esther te creëren. Dit is gelukt: Esher is nu klassenassistent op de basisschool!  Één dag in de week mag zij meelopen met groep 1/2.

Esther: “Ik vind het leuk om met kleine kinderen te werken! Om de veters te leren strikken van de schoenen. Helpen bij het knutselen. Ik ging solliciteren en kreeg een rondleiding door de hele school. Dat was spannend, maar nu vind ik het leuk dat ik daar mag werken. Ik voel me vrolijktrots!”