Mijn Verhaal: Prokkel kunstwerken sieren wijkcentra Lelystad

Onthulling van kunstwerk. © Fotostudio Wierd

Onthulling van kunstwerk                         © Fotostudio Wierd

Medewerkers van de Werfsjob (een leer-werkbedrijf in Lelystad), waar mensen werken die door een verstandelijke, psychiatrische of sociale beperking ondersteuning nodig hebben bij het werk) hebben in de Prokkelweek een ontmoeting gehad met leerlingen van het Groenhorst (agrarisch opleidingscentrum) uit Lelystad. Onder begeleiding van graffitiartiest Remon Koreman hebben zij vier kunstwerken gemaakt. Afgelopen december zijn deze vier kunstwerken opgehangen in vier multifunctionele wijkcentra in Lelystad. Deze locaties worden door veel mensen bezocht, waardoor resultaten van de Prokkelweek beter zichtbaar worden.

Stadsdichter Gerard Beense draagt speciaal gedicht voor. © Fotostudio Wierd

Stadsdichter Gerard Beense draagt speciaal gedicht voor                                © Fotostudio Wierd

Tiny Kroon (Werfsjob): “Op 4 juni, tijdens de Prokkelweek, zijn vier kunstwerken gemaakt en in de maand december zijn deze kunstwerken vervolgens opgehangen en onthuld in de wijkcentra van Lelystad. Dit had een officieel tintje, door de aanwezigheid van wethouder Janneke Sparreboom van Zorg en Welzijn. Daarnaast droeg stadsdichter Gerard Beense een speciaal gedicht voor. Dit gedicht was ook al in de Prokkelweek voorgelezen. En ook toen was de wethouder aanwezig. Zij liet weten onder de indruk te zijn van zoveel gezamenlijke creativiteit.”

Naast het maken van kunstwerken vonden er meerdere ontmoetingen plaats in de Prokkelweek, mede dankzij Stichting Georganiseerd Overleg Lelystad (GOL). Zo was er een Prokkellunch samen met de wethouder, maar ook een Prokkelstage voor medewerkers van de Werfsjob bij Scholen Gemeenschap Lelystad (SGL).

Tiny: “Ook dit jaar doen we weer mee aan de Prokkelweek, voor de zesde keer al. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Prokkeldag en de Prokkelstage van start gegaan. We hebben er al veel zin in, juist omdat het leidt tot duurzame contacten.”