Nieuwsbrief Jaargang 7, nummer 61 – 4 april 2014

Aantal Prokkels: 67

Het aantal aangemelde Prokkels is dit jaar al weer groter dan voorgaande jaren. Dat belooft wat voor de Prokkelweek. Vanuit allerlei kanten horen we dat mensen bezig zijn, we zijn erg benieuwd. Op dit moment zijn er 67 activiteiten aangemeld. Misschien ook wel bij jou in de buurt. Op onze vernieuwde website kun je heel gemakkelijk bekijken wat er allemaal in jouw omgeving gebeurt en je kunt natuurlijk ook je eigen Prokkel aanmelden. Ook als alle details nog niet bekend zijn kun je de Prokkel wel alvast aanmelden. De tekst kun je later altijd nog aanpassen. Het voordeel van je Prokkel nu alvast aanmelden is dat je gemakkelijker mensen kunt vinden die mee willen helpen met de organisatie. Of dat anderen in je woonplaats weten wat jullie plannen zijn en je misschien kunt gaan samenwerken of elkaar inspireren, of…… vul zelf maar in. Verderop in deze nieuwsbrief meer inspirerende voorbeelden.

 

Maandag 2 juni Dé Opening van de Prokkelweek

Maandag 2 juni is het zover, dan begint de Prokkelweek. Om het groots onder de aandacht te brengen zijn er twee verschillende activiteiten: De Beursgong ceremonie en de ProkkelSterrenslag.

De gongceremonie vindt in Amsterdam plaats. USG Restart opent samen met een cliënt van Cordaan om 9.00 uur de AEX beurs. Dit wordt op televisie uitgezonden en ook de Telegraaf besteedt hier aandacht aan.

ProkkelSterrenslag foto's met logo

De ProkkelSterrenslag vindt in Utrecht plaats. Ook jij kunt daaraan meedoen. Teams bestaande uit mensen met en zonder (verstandelijke) beperking gaan een middag met elkaar een groot zeskamp spel spelen. Lekker bewegen en ondertussen veel plezier maken met elkaar. Wil jij ook mee doen? Dat kan! Iedereen kan zich aanmelden als persoon, maar ook als team. Bedrijven, verenigingen, stichtingen, gemeenten, non-profitorganisaties, mensen met een beperking en particulieren zijn van harte welkom. Elk team bestaat uit minimaal acht en maximaal tien deelnemers. Het aantal mensen met én zonder beperking in een team dient gelijk te zijn (minimaal vier en maximaal vijf koppels). De kosten per deelnemer zijn € 50,-. De kosten per koppel zijn € 100,-.

Wie er meedoen? FondsNutsOhra, CMS Derks Starr Busmann, De Utrechtse Sportraad, USG Restart, Driestroom, Reinaerde, Ieder(in), VGN en ’s Heeren Loo. Sommige teams zoeken nog ervaringsdeskundigen, dus…… het is zeker de moeite waard om je aan te melden. En een groot aantal bedrijven en zorginstellingen is nog bezig met het samenstellen van teams. Het belooft een hele bijzondere en leuke middag te worden, waarvan we veel mooie foto’s maken, maar waar we natuurlijk ook mee naar de landelijke pers gaan.

 

Advertentie Nationale Prokkelstage beschikbaar

Afbeelding stopper Nationale Prokkelstagedag

Op donderdag 5 juni a.s. vindt voor de vierde keer Nationale Prokkelstagedag plaats: de dag voor ondernemers en mensen met een verstandelijke beperking om kennis met elkaar te maken. Om hier meer bekendheid aan te geven is een advertentie ontwikkeld. Iedereen kan deze gebruiken. Klik op de afbeelding om de advertentie te openen.

 

 

 

 

 Hoe organiseer ik een Prokkel?

Een Prokkel organiseren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het kan ook een bestaande activiteit zijn waar je een andere doelgroep bij uitnodigt. Het is de ontmoeting die telt. Voor inspiratie, neem als voorbeeld één van deze Prokkels:

– Sport en creatief in Zoetermeer: Jongeren van jongerencentrum JONG gaan samen met jongeren van Middin een voetbalactiviteit doen. Daarnaast zal rondom het sportmoment gezamenlijk een bidon worden ‘gepimpt’ die ze naar huis mogen nemen.
Tuinmaatjes in Noordwijk: Leerlingen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar van SO De Duinpieper krijgen een tuinmaatje. Zij worden gekoppeld aan leerlingen van groep 5 van basisschool De Schapendel. De maatjes gaan samen in de moestuinen aan het werk.
– Appeltaarten maken in Venray: Acht bewoners van Dichterbij gaan appeltaarten bakken. Deze ovenheerlijke taarten zullen zij delen en opeten met de buren. Dat wordt smullen!
– Samen koken en serveren in Middelharnis: Zes cliënten van Stichting Zuidwester Hollands Diep gaan de leerlingen van het Edudelta college helpen om een maaltijd te bereiden. De derde jaars leerlingen koken normaal gesproken elke woensdagavond voor het publiek, maar deze keer gaan ze in samenwerking met de cliënten een heerlijke maaltijd op tafel zetten.
– Nordic Walking Prokkel in Den Dolder: NoWaBi organiseert in samenwerking met Reinaerde De Nordic Walking Prokkel. Met voldoende vertier voor onderweg gaan we met z’n allen wandelen door het mooie landschap rondom het terrein Dennedal van Reinaerde.
– Kunst Prokkel in Beetsterzwaag: Cliënten van beschermd terrein de Wissel (Talant) werken samen met de Italiaanse artiest Domenico Mangano. De Italiaanse artiest is geïnspireerd door de leefwereld van de cliënten en neemt deel aan het leven van de bewoners. Samen met de cliënten en begeleiders maakt hij een film over het leven op en rondom de Wissel. Daarnaast gaan hij samen met de cliënten foto’s en kunstwerken maken die tijdens de Prokkelweek worden geëxposeerd.

 

Prokkelstage Marktplaats

Op de Prokkelstage Marktplaats vind je een actueel aanbod van alle aangeboden en gevraagde stageplaatsen. We lichten er graag een paar voor je uit:

– Jan Willem wil graag stagelopen bij een restaurant in Vaassen.
– Freya wil graag meelopen achter de schermen bij een musical in Utrecht.
– Mary-Ann wil graag stagelopen met ouderen, bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis in Apeldoorn.
– Rubina en Peter willen graag een dag meelopen in een uitvaartcentrum in Apeldoorn en Zutphen.
– Hielke wil graag een keer meelopen met de politie in Apeldoorn
– Roland en Fred-Jan willen graag bij de trein werken (ook achter de schermen).
– Hermen wil graag vakkenvullen in een supermarkt in Apeldoorn.
– Trudy wil graag iets administratiefs doen in Eijsden of Maastricht.
– Boudewijn wil graag meelopen met een dierenarts in Apeldoorn.

Gebruik je netwerk en help mee om de stagewensen vervuld te krijgen. Bekijk het actuele aanbod op de marktplaats.

 

Nog Prokkelstages open bij de Eerste en Tweede Kamer

De Eerste en Tweede Kamer doen ook dit jaar weer mee aan de  Nationale Prokkelstagedag. Er kunnen maar liefst 30 mensen stagelopen in Den Haag. Zowel bij politici als bij de ondersteunende diensten. Er zijn nog plekken vrij. Wil jij meedoen, meld je dan nu aan bij Moniek van der Meij. Stuur een email naar tweedekamer@prokkel.nl om je aan te melden. Vermeld daarin ook je telefoonnummer, dan neemt Moniek contact met je op.

 

VWS beleidsProkkel

Ben je benieuwd hoe er beleid gemaakt wordt door het ministerie van VWS in Den Haag. Dan is deze Prokkel jouw kans!! Vrijdag 6 juni kunnen er tien mensen in gesprek met verschillende mensen van het ministerie. En waarschijnlijk ook met de staatssecretaris. Voor meer informatie klik hier.

Bekijk de video voor een indruk van de Prokkelstage in 2012: