Nieuwsbrief Jaargang 7, nummer 62 – 16 april 2014

Elf teams aangemeld voor de ProkkelSterrenslag

Maandag 2 juni gaan allerlei teams, bestaande uit mensen met en zonder beperking de strijd met elkaar aan! Elf teams hebben zich inmiddels aangemeld en een zeker zo groot aantal is bezig met het werven van mensen.

ProkkelSterrenslag foto's met logo

– C’M’S i.s.m. medewerkers LFB
– Driestroom i.s.m. met studenten van de HAN
– Fonds NutsOhra i.s.m. medewerkers LFB Training en scholing
– ’s Heeren Loo, regio Oost-Nederland
– Ieder(in)
– Utrechtse studentensportraad (twee teams) i.s.m. leden van Op de Kaart
– VGN i.s.m. Reinaerde
– USG Restart
– UWV (twee teams) i.s.m. Cordaan

Ook jij kunt mee doen! Iedereen kan zich aanmelden zowel als persoon, maar ook als team. Elk team bestaat uit minimaal acht en maximaal tien deelnemers. Het aantal mensen met én zonder beperking in een team dient gelijk te zijn. De kosten per deelnemer zijn € 50,-. Als je jezelf als individuele deelnemer inschrijft, dan koppelen wij je aan een Prokkelstagiair. We vragen je dan wel om de kosten van de stagiair voor je rekening te nemen.
 

Mensenrechten Prokkel

De gemeenteraadverkiezingen zijn achter de rug en het merendeel van de colleges zijn gevormd. Een goede gelegenheid om kennis met ze te gaan maken en het VN verdrag voor de rechten van mensen met een beperking te bespreken.

Er is inmiddels één Prokkel aangemeld die mee dingt naar de Gouden Mensenrecht Prokkel. Dus pak die kans en organiseer een Mensenrecht Prokkel in de week van 2-7 juni. Een paar suggesties:
–        Ga met een aantal cliënten, bijvoorbeeld van de cliëntenraad of van een dagbesteding op bezoek bij de wethouder.
–        Vraag of een of meerdere mensen een Prokkelstage mogen lopen, bijvoorbeeld bij de beleidsafdeling.
–        Organiseer een bijeenkomst met de (nieuwe) raad.

Dus…..laat je stem horen en organiseer een Mensenrechten Prokkel.

Prokkel inspiraties

Er worden weer prachtige Prokkels aangemeld. Bekijk de volgende voorbeelden voor inspiratie:

– Prokkelaria in Groningen: Mensen met en zonder beperking gaan samen muziek maken, koken, journalistiek bedrijven, wandelen door de vlindertuin, sieraden maken, schilderen en meer. Deze Prokkel wordt georganiseerd door NOVO Lewenborg, Flinq, MJD, Vrouwencentrum de Boei, Walfriedpariochie en zorginstelling de Zijlen.

– Prokkelstage AEX Beurs: Op maandagochtend is de beursgongceremonie gewijd aan de Prokkelweek. Christel Poortenaar, algemeen directeur van USG Restart zal met een slag op de gong, de beurs openen samen met twee Prokkelstagiaires. De Prokkelstagiaires krijgen die dag een kijkje achter de schermen van de Beurs.

– Minipizza’s bakken en windvangers maken in Den Bosch: Cliënten van woongroep Javastraat (Humanitas DMH) gaan met de buurtbewoners, een kunstenaar en een kok minipizza’s bakken en windvangers maken.

– Picknick onder de kastanjeboom in Bemmel: Leerlingen van het Rijn IJssel college in Arnhem verzorgen samen met cliënten van Hofstede (Driestroom) een picknick onder de kastanje boom in de pluk/theetuin van Hofstede. Ook worden er nog andere leuke activiteiten georganiseerd.

– Hobby maatjes in Brabant: Mensen met en zonder beperking worden aan elkaar gekoppeld doordat zij in ieder geval één ding gemeen hebben: hun hobby! Schilderen, fotograferen, muziek maken, een radioprogramma maken, knutselen, voetballen, fietsen, kaarten maken, biljarten…het is allemaal leuker als je het samen doet.

Prokkelstage Marktplaats

Op de Prokkelstage Marktplaats vind je een actueel aanbod van alle aangeboden en gevraagde stageplaatsen. Er zijn alweer veel aangeboden stageplekken. We lichten er graag een paar voor je uit:

– Stageplaats aangeboden bij MVO Nederland in Utrecht. Als werkzaamheden kun je denken aan: het bijvullen van de kantoorartikelen, het klaarzetten van lunch, koffie en thee maken en klaarzetten voor een bijeenkomst, planten water geven, computerwerkzaamheden zoals het bestellen van kantoorartikelen en post afhandelen. Daarnaast mag je ook een gesprek voeren met onze directeur.

– Stageplaats aangeboden bij Stichting VSBfonds in Utrecht. Diverse kantoorwerkzaamheden, meer informatie volgt.

– Stageplaats aangeboden bij het provinciehuis van Limburg op de afdeling Jeugdzorg in Maastricht. Je krijgt een rondleiding binnen het Provinciehuis met aansluitend een lunch. Afhankelijk van het programma van die dag krijg je een werkbezoek bij de afdeling.

– Acht stageplaats aangeboden bij het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in Den-Haag. Zij zouden graag van jou willen weten hoe jij je dagelijkse leven leidt, waar je woont en wat voor beperkingen je tegenkomt. En natuurlijk zijn zij nieuwsgierig naar wat jij graag onder hun aandacht wilt brengen en wat jij anders zou willen zien.

– Stageplaats aangeboden bij 2de Kans in Heel. Je mag helpen bij het verkopen van artikelen, het inrichten van de winkel, koffie zetten, spullen opruimen, spullen schoonmaken, kassa, boodschappen doen en noem maar op.

– Drie stageplaats aangeboden bij woningstichting ‘thuis in Eindhoven. Je loopt mee met onze buurtbeheerders en gaat de wijken in. Daar controleer je bijvoorbeeld of er goed is schoongemaakt of dat er zaken kapot zijn. Soms zullen we een kleine reparatie verrichten of  een briefje afgeven of gewoon een praatje maken met de bewoners.

– Stageplaats aangeboden bij MaatwerQ 2.0 in Wijhe op een van de volgende afdelingen: Facilitair & Huishouding, Facilitair & Dienstverlening, Klus & Onderhoud, Klus & Creativiteit.

Bekijk onze marktplaats voor meer informatie over de aangeboden stageplekken.
 

100ste Prokkel aangemeld in Heerhugowaard 

100 ProkkelsOp vrijdag 7 juni organiseert welzijnsorganisatie Kern8 samen met cliënten van Esdégé-Reigersdaal en leerlingen van VMBO Clusius College een prikkelende Prokkel activiteit. Cliënten en leerlingen gaan samen keramiek beschilderen, een drumworkshop volgen en een geluiden-bingo spelen. Daarna lunchen ze met elkaar in de brasserie van de Mediaan. Door samen met elkaar bezig te zijn, leren zij elkaar beter kennen en ervaren zij wat ieders mogelijkheden zijn.

Het aantal aangemelde Prokkels is dit jaar al weer groter dan voorgaande jaren. Dat belooft wat voor de Prokkelweek!

Heb jij je Prokkel al aangemeld? Nog niet, ga dan naar https://www.prokkel.nl/prokkel-aanmeldformulier/