Nieuwsbrief Jaargang 7, nummer 64 – 21 mei 2014

Landelijke openingen op maandag 2 juni

 AEX aandelen beurs Amsterdam: Om 9.00 uur opent Cristel Poortenaar, algemeen directeur van USG Restart met de beursgong ceremonie de AEX aandelen beurs én de Prokkelweek. Zij doet dit samen met Perez Dalloe en Mireille Bruer, respectievelijk voorzitter en lid van de cliëntenraad van zorginstelling Cordaan.

ProkkelSterrenslag Utrecht: Om 13.30 uur openen Annette Roozen (gehandicapte sporter 2007), Conny Kooijman (directeur LFB), Fred Paling (lid RvB UWV), Michiel Zeeuw (LFB) en Lenny Keylard (The Voice) samen de ProkkelSterrenslag, dé sportieve zeskamp waaraan meer dan 300 mensen meedoen.

Je kunt nog meedoen met de ProkkelSterrenslag: In sommige teams is nog een plekje vrij voor mensen met een beperking, dus ook individuele aanmelders zijn van harte welkom. Deelname is gratis! Aanmelden? Mail naar sterrenslag@prokkel.nl.

 

Aantal Prokkels: 302

Het aantal Prokkels staat nu op 302. Ben je nog druk bezig met het organiseren van je Prokkel, maar heb je deze nog niet aangemeld? Doe dat zo snel mogelijk, zodat we je het – gratis – promotiepakketje nog op tijd kunnen versturen! En wil je nog Prokkel nog meer aankleden, kijk dan in de online Prokkelwinkel voor t-shirts, caps, buttons en tasjes. 

Klik hier om je Prokkel aan te melden.

Heb je Prokkelstages geregeld? Maak deze zichtbaar maken door ze aan te melden als Prokkel. Vermeld daarin het aantal deelnemers, bedrijven en locaties. Dus niet per stage één Prokkel, maar alle stages die je hebt geregeld bij elkaar in één Prokkel.

 

Prokkelstagemarktplaats

De Prokkelstagemarktplaats werkt net zoals de andere marktplaats: het is een digitale plek waar vraag en aanbod elkaar kan vinden. Er staat nog een groot aantal stageplaatsen en stagevragen op. Hieronder een aantal stages die nog niet vervuld zijn.

Nationale Prokkelstagedag Eerste en Tweede Kamer

Er is veel belangstelling bij de Eerste en Tweede Kamer voor Prokkelen. Er zijn vier plaatsen bijgekomen. Drie bij de politieke fracties en één bij de ondersteunende dienst.

Wil je mee doen? Stuur een mail naar tweedekamer@prokkel.nl

Prokkelstage aangeboden werkgeversorganisatie AWVN in Den Haag

AWVN is de grootste werkgeversvereniging van Nederland. Adviseert werkgevers bij het ontwikkelen van de HR-strategie, de organisatie en de medewerkers en het vormgeven van de arbeidsvoorwaarden.

Er is plek voor drie mensen. De taken zijn afhankelijk van hetgeen de stagiair kan en wil; we denken zelf aan in de ochtend meelopen/kijken bij de Financiële administratie, afdeling HR of bij een van onze Expert Units en de Werkgeverslijn.

Prokkelstage aangeboden bij Microsoft in Schiphol

Microsoft Nederland is een marketing en sales organisatie met 1.000 medewerkers. We bieden verschillende producten en diensten aan om met technologie te doen wat jij leuk vindt en waar je goed in bent.Er zijn nog 3 plekken te vergeven: 2 bij de receptie en 1 in de catering.

Prokkelstage aangeboden bij gemeenten Kerkrade en Heerlen

Wethouder Peter van Zuthpen van de gemeente Heerlen en wethouder Leo Jongen van de gemeente Kerkrade bieden een stageplek aan.

 

Prokkelvoorbeelden ter inspiratie

Er worden weer prachtige Prokkels aangemeld. Van een dagje meedraaien op een bassischool, een Prokkel-tuinfeest tot het klussen met het Waterschap, alles kan. Hieronder een aantal inspirerende voorbeelden, die je ook nu nog makkelijk zelf kunt organiseren.

Cliëntenraden gaan in gesprek met WMO-raad Veenendaal

De cliëntenraden van Arbeidscentrum Veenendaal en de Bombardon (Reinaerde) gaan in gesprek met een afvaardiging van de Wmo-raad Veenendaal. Tijdens de vergadering kunnen de raden kennismaken met de werkwijze van elkaar. Daarnaast wordt er met elkaar gesproken over het onderwerp dagbesteding.

Schilderen decor eindmusical basisschool in Alkmaar

Cliënten van Atelier de Voordam maken samen met leerlingen van basisschool De Bello het decor voor de musical groep 7/8. Het is een project van zes weken en de cliënten en leerlingen zijn er inmiddels volop mee bezig; brainstorm en ontwerpen gehad nu aan het schilderen van de decorpanelen. Het decor wordt gepresenteerd begin juli 2014 en de cliënten zijn uitgenodigd voor de generale repetitie.

LFB Themacafé “Blind of slechtziend” in Hilversum

Op maandag 2 juni organiseert de LFB een themacafé met als onderwerp: blind of slechtziend. Mensen met en zonder beperking zijn van harte welkom om mee te praten over dit onderwerp en natuurlijk is er voldoende tijd om onder het genot van een kopje thee & koffie elkaar te ontmoeten.

Percussie workshop in Hengelo

Muziekdocent van de muziekschool geeft een percussieworkshop aan 10 personen. De groep gaat bestaan uit 5 leerlingen van de basisschool ‘t Heem en 5 cliënten van de Bussenkamp.

Oranje boven in Noordwijkerhout

Met het WK-voetbal in aantocht maken wij er alvast een feestje van. Dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking knutselen al knippend en plakkend de aankleding voor dit evenement in elkaar. Misschien maken we zelfs alvast de wereldbeker….Dit is een van de elf Prokkels die georganiseerd worden door de leerlingen van ROC Mondriaan Leiden

 

Nominaties bekend Gouden Prokkels

Op woensdag 28 mei worden de nominaties bekend gemaakt. Er zijn drie verschillende categorieën Gouden Prokkels: Prokkelen in de samenleving, Prokkelstages en de Mensenrechten Prokkel.

 

Uitreiking Gouden Prokkel

De Gouden Prokkels worden uitgereikt op vrijdagmiddag 27 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht. Deze bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur, houd deze datum dus vast vrij in je agenda. Ook als je niet genomineerd bent, ben je van harte welkom.

Staatssecretaris Van Rijn van het ministerie van VWS zal samen met juryvoorzitter Gerdi Verbeet de Gouden Prokkels uitreiken. De Gouden Prokkels worden gefinancierd door Stichting SPZ, Coöperatie VGZ en het ministerie van VWS.

 

Promotiemateriaal

Voor elke aangemelde Prokkel ligt er een mooi promotiepakket klaar om je Prokkel op te fleuren: een veelkleurige Prokkelvlag en een zak met ballonnen.

 Via de website zijn t-shirts, caps en buttons te koop. Deze kun je bestellen in de webwinkel op www.prokkel.nl. Je krijgt korting als je een Prokkel hebt aangemeld.

 

ProkkelSterrenslag                 

Zo’n 30 teams hebben zich aangemeld. Onder andere medewerkers van Coöperatie VGZ, Nuon, UWV, TenEvents, BrotherEvents, Cohesie, Ieder(in), Tweede Kamer, Fonds NutsOhra, Parc Spelderholt, Studentensportraad Utrecht, C’M’S’, Driestroom, ‘s Heeren Loo, Reinaerde, USG Restart, Cordaan, LSR, Vilans, NSGK, Vilans, ROC Midden Nederland, Philadelphia, Abrona, Schreuderhuizen en VGN gaan met elkaar een zeskamp spelen. Meer dan 300 deelnemers zullen het sportveld betreden. Ze kunnen jullie support goed gebruiken. Je bent van harte welkom op maandag 2 juni vanaf 13.00 uur bij Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3 te Utrecht!

Klik hier voor meer informatie.