Nieuwsbrief Jaargang 7, nummer 60 – 12 februari 2014

 Prokkel start- netwerkbijeenkomsten groot succes

marian start- netwerkbijeenkomst

Met een grote glimlach kijken wij terug op veertien zeer geslaagde start- netwerkbijeenkomsten. We begonnen in Middelburg waar wethouder Ed de Graaf de 30 aanwezigen verwelkomde. En we eindigden in het provinciehuis van Gelderland, waar we dit jaar voor het eerst naar een grote zaal werden verplaats, omdat de opkomst zo groot was. In totaal zijn er bijna vijfhonderd mensen naar de bijeenkomsten gekomen, een geweldig aantal!

Het is geweldig om te merken dat er zoveel belangstelling is voor de Prokkelweek. De week waarin we met elkaar laten zien wat er mogelijk is op het terrein van inclusie, participatie en integratie

Het waren inspirerende bijeenkomsten, vooral dankzij de verhalen van de Prokkelaars van afgelopen jaren. Veel dank dan ook aan alle sprekers voor hun inspirerende presentaties. En natuurlijk ook al alle organisaties dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de consumpties.

Inmiddels zijn alle deelnemerslijsten zijn verstuurd, dus mocht je contact op willen nemen met elkaar, vooral doen. Ook de algemene presentatie is verstuurd. Daarin kun je nog even nalezen hoe je je Prokkel kunt aanmelden en wat je krijgt nadat je je Prokkel hebt aangemeld.

Ben je niet in de gelegenheid geweest om een van de start- netwerkbijeenkomsten bij te wonen en wil je graag het handboek of de presentatie ontvangen, stuur dan even een mail naar info@prokkel.nl. We sturen je deze graag toe (digitaal).

 

Prokkel sterrenslag

De Prokkelweek wordt op maandag 2 juni geopende met de beursgong (om 9.00 uur) en daarna – om 13.00 uur met de Prokkel sterrenslag in Utrecht. Ook jij wordt van harte uitgenodigd daaraan mee te doen.

Tijdens de Prokkelsterrenslag ga je in teamverband de zeskamp spelen. Om 13.30 uur wordt daarvoor het startsein gegeven.

In totaal kunnen er 60 teams meedoen. Elk team bestaan uit 6 tot 10 deelnemers, met en zonder verstandelijke beperking. Wil jij ook mee doen met een team? Dat kan! Iedereen kan zich opgeven en mee doen, ongeacht lichamelijk gesteldheid of leeftijd. Bedrijven, organisaties en anderen kunnen zich als team opgeven. De kosten per deelnemer zijn € 50,- per koppel (bestaande uit iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking) betekent dit € 100,-.

De eerste drie teams hebben zich aangemeld: USG Restart, Ieder(in) en VGN. Van harte welkom. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Tip: Laat je team sponsoren door bedrijven met wie jullie zaken doen. Voor meer informatie mail naar info@prokkel.nl.

 

 

 Eerste match Prokkelstage

De eerste match voor een Prokkelstage is gemaakt: Desiree Essers gaat stage lopen bij gedeputeerde Bert Kersten. Tijdens de start- netwerkbijeenkomst bij de Gouvernement in Maastricht ontmoette zij elkaar en zo is de eerste Prokkelstage een feit. Dat er maar velen mogen volgen!

 

 

Nieuwe full partner WonenPlus

Wij zijn erg blij om te vermelden dat stichting WonenPlus aansluit in het rijtje van Full Partners. De Full Partners zijn (zorg)instellingen die het Prokkelen een warm hart toedragen. Zij gebruiken Prokkel als laagdrempelig instrument voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving. Cliënten worden hierbij actief betrokken, onder meer doordat zij Prokkel ambassadeur binnen hun instelling kunnen worden. Cordaan, Driestroom, ’s Heeren Loo Oost-Nederland, Ider(in), Ipse de Bruggen, Middin, Novo, Philadelphia, Reinaerde, Talant en nu dus ook WonenPlus zijn als Full Partner aangesloten. Heb je hiervoor belangstelling of wil je meer weten over deze samenwerkingsvorm, stuur dan een mail naar marian@prokkel.nl en vraag een informatiepakket op.

 

 

Tweede Kamer stageplekken staan open

De Eerste en Tweede Kamer doen al jaren mee aan de Nationale Prokkelstagedag. En ook dit jaar kunnen totaal 25 mensen stagelopen in Den Haag. Zowel bij politici als bij de ondersteunende diensten. Wil jij meedoen, meld je dan nu aan bij Moniek van der Meij. Stuur een email naar info@prokkel.nl om je aan te melden. Vermeld daarin ook je telefoonnummer, dan neemt Moniek contact met je op.

 

 

 Introductiefilmpje “Ik zoek een Prokkelstage” door ervaringsdeskundigen LFB

De leden van het LFB dienstencentrum bieden de workshop ‘Ik wil een Prokkelstage’ aan. In twee dagdelen leren zij een groepjes mensen met een beperking hun eigen CV te maken. Met behulp van het CV kunnen de deelnemers hun eigen Prokkelstage regelen. Scholen, zorginstellingen en anderen kunnen de ervaringsdeskundigen van de LFB inhuren voor het verzorgen van de workshop.

Klik hier voor het filmpje.

 

 

 Maak nu je eigen flyer en vind zo je Prokkelstage

Weet jij al waar je Prokkelstage wilt gaan lopen? Misschien heb je ideeën genoeg, maar hoe vind je nou een stageplek? Op onze website kun je nu eigen sollicitatie flyer maken. Geef de flyer af bij het bedrijf waar je stage wilt lopen en regel zo je eigen stageplek.

1. Klik hier voor het invullen van de flyer

2. Vul alle vragen in

3. Druk op PDF Downloaden

4. Print je flyer dubbelzijdig

5. Geef de flyer af bij het bedrijf waar je stage wilt lopen

 Je kunt de flyer ook laten afgeven door bijvoorbeeld je begeleiding, buren, collega’s, familie of vrienden, Misschien kennen zij wel iemand die bij het bedrijf werkt waar jij stage wilt lopen. Onze ervaring is, dat bedrijven graag mee doen aan de Prokkelstage, dus vul de flyer in en regel je eigen Prokkelstage. Succes!