Nog plaatsen vrij bij diverse BeleidsProkkels

In de Prokkelweek vinden er bij diverse ministeries en overheden BeleidsProkkels plaats. Voor een aantal BeleidsProkkels kunnen mensen zich nog altijd aanmelden.

Hieronder een overzicht van de BeleidsProkkels en waar er nog plaatsen beschikbaar zijn. Je kunt je aanmelden bij Sharon: sharon@prokkel.nl of 06-24677785.

 

BeleidsProkkels 2018
DagDatumPlaatsBeschikbare plaatsen    01-05-2018  OrganisatieActiviteit (op hoofdlijnen)
donderdag7-junDen HaagvolEerste en Tweede KamerOchtend rondleiding, middag stage bij een politieke partij of ondersteunende dienst
donderdag7-junDen Haag5 plaatsenMinisterie van Justitie en VeiligheidRondleiding in gebouw, kennismaken met het werk van het ministerie, ervaringen uitwisselen over samenwerking met ervaringsdeskundigen
donderdag7-junRotterdamvolGevangenis (PI)     RotterdamRondleiding in gebouw, kennismaken met dag van een gevangene, ervaringen uitwisselen
dinsdag5-junLeeuwardenvolGevangenis (PI) LeeuwardenRondleiding in gebouw, kennismaken met dag van een gevangene, ervaringen uitwisselen
donderdag7-junDordrechtvolGevangenis (PI) DordrechtRondleiding in gebouw, kennismaken met dag van een gevangene, ervaringen uitwisselen
donderdag7-junDen Haag2 plaatsenNationale ombudsmanKennismaken met het werk van de ombudsman, ervaringen delen, bijvoorbeeld over schulden, bewindvoering, indicatie
donderdag7-junDen HaagvolMinisterie van Infrastructuur en WaterstaatKennismaken met werk van het ministerie, ervaringen delen over toegankelijkheid van (openbaar) vervoer en reizen
donderdag7-junDen HaagvolMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en SportKennismaken met het werk van het ministerie, ervaringen delen over E-health (apps voor gesprekken met de zorg, gezonder leven)
donderdag7-junDen HaagvolMinisterie van Sociale Zaken en WerkgelegenheidKennismaken met werk van het ministerie, ervaringen delen over werk, wat is daarvoor nodig, wat gaat goed, wat kan beter.
donderdag7-junDen Haag4 plaatsenMinisterie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesKennismaken met ministerie en met de afdeling personeelszaken en salarisbetaling – de grootste werkgever van Nederland.
donderdag7-junDen HaagvolMinisterie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesKennismaken met het ministerie en de toegankelijkheid van de overheid, bijvoorbeeld over stemmen en toegankelijkheid van gebouwen. Het VN verdrag staat centraal.
donderdag7-junSittardvolGevangenis (PI) SittardKennismaken met het leven in de gevangenis. Deze Prokkel heeft nog maar beperkt plaats.
dinsdag5-junDen Haag2 plaatsenMinisterie van Economische Zaken en KlimaatKennismaken met het ministerie en haar digitale toegankelijkheid van de overheid, bijvoorbeeld over DigiD, de uitkering e.d.
donderdag7-junAmsterdam7 plaatsen per afdelingBeleidsProkkels bij 3 afdelingen hoofdkantoor van UWV in AmsterdamKennismaken met het werk van UWV in Amsterdam. Vooral over het maken van beleid, de uitkeringen en het werk. Ook bij een van de directies. Er is een BeleidsProkkel bij de afdeling HRM (Personeelszaken), het directieteam van het Werkbedrijf en het Kenniscentrum.
donderdag7-junDen Haag1 plaatsMinisterie van Onderwijs, Cultuur en WetenschapKennismaken met het ministerie en over een leven lang leren.
donderdag7-junDen HaagvolRaad van StateProkkelstages bij de ondersteunende diensten.
donderdag7-junDen Haag8-10 plaatsenVNGRondleiding, kennismaking en in gesprek met de Algemeen Directeur. En in gesprek over het sociaal domein.