Nominatie MensenrechtenProkkel: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bood meerdere Prokkelactiviteiten aan in de Prokkelweek. Beleidsmedewerkers van het Ministerie gingen in gesprek met mensen met een beperking over wonen. En er waren diverse stages. Petra Baks organiseerde Prokkelstages voor leerlingen van de Bernardusschool en schreef hierover het volgende verslag:

aanhalingstekens 2

Op donderdag 4 juni was het dan eindelijk Prokkeldag bij BZK P&O. Na maanden van voorbereiding en toch ook wel wat paniekerige heb-ik-dat-wel-goed-geregeld- momentjes midden in de nacht, stonden er stipt om half 9, 3 leerlingen van de Bernardusschool bij de receptie. Veel tijd om de jassen en tassen neer te leggen was er niet, want er moesten koekjes uitgedeeld gaan worden aan de binnenkomende BZK collega’s. Als twee ware verkopers werden de koekjes aan de man gebracht en vlogen ze  van de dienbaden af.

Om half 10 zouden we samen met 5 leerlingen van de Inspecteur de Vriesschool verzamelen in de huiskamer op de 13e. Helaas bleken de leerlingen vertraagd waardoor het programma al uitliep en we helaas het openingspraatje van Wendy Sutherland over hebben moeten slaan. Petra heeft de dag officieel geopend terwijl de Prokkelaars genoten van hun drinken en de cake.

foto3 foto4

Hierna was het tijd om met Adrie en Jolanda van FMH een rondleiding door het gebouw te doen. De Prokkelaars keken hun ogen uit op de 36e, al was het voor sommige ook best wel heel erg hoog. Hierna werden we verwacht bij de kamerbewaarder voor een rondleiding op de 8e etage. Wat de Prokkelaars inhoudelijk begrepen van de uitleg dat weet ik nog steeds niet, maar de badkamer in de kamer van de minister en het even plaats mogen nemen achter het bureau van de kamerbewaarder dat scoorde breed lachende gezichten.

Hierna allemaal weer terug naar de 13e etage waar de Prokkelaars werden opgehaald door de begeleiders van die dag. Zo kwamen er twee beveiligers , twee mensen van het zalenbeheer, iemand van de catering, van de schoonmaak en van post en expeditie. Na 1,5 uur te hebben meegelopen met de verschillende onderdelen was het tijd voor een lekkere uitgebreide en verzorgde lunch. Wat een verhalen kwamen er los en wat onwijs leuk dat er een aantal P&O collega’s aansloten om ook even een praatje te komen maken. De verhalen van de Prokkelaars waren hartverwarmend. Een Prokkelaar die mee liep met de beveiliging vond de pauze van een uur veel te lang, hij had meer belangrijk werk te doen en mocht er niets over zeggen wat hij met de beveiliging had gedaan.

foto1

Na een uur werd iedereen weer opgehaald en was het tijd om weer 1,5 uur de handen uit de mouwen te steken. De leerlingen pakte alles aan, van tafels schoonmaken tot pakketjes controleren op bommen, het gebouw controleren op veiligheid en pakketten rondbrengen. Iedereen had zijn eigen taak.

Om 15.00 stond er een drankje en een hapje op iedereen te wachten en was het woord aan Wendy Sutherland om de Prokkeldag officieel af te sluiten. Dit kon natuurlijk niet zonder een korte evaluatie van de dag; “het was vet gaaf, kei, cool om een dagje bij jullie te werken” en “mogen we morgen weer komen om de beveiliging te helpen?” kortom: aanhalingstekens 2iedereen had genoten, zowel de Prokkelaars als de begeleiders vanuit BZK. Moe en voldaan ging iedereen naar huis, op naar Prokkel 2016!!