Op ProkkelPad met medewerkers van Vattenfall

Ervaringsdeskundigen zijn ook bij de organisatie stichting Prokkel actief. Soms doen ze zelf mee aan activiteiten die ze mee hebben georganiseerd. En delen graag hun ervaringen van die ontmoetingen.

Donderdag 13 april was er weer zo’n mooie ontmoeting.
Medewerkers van Vattenfall zijn met ervaringsdeskundigen van Cordaan, de Hartekamp Groep, Reinaerde, Amerpoort en Prinsenstichting in Amsterdam op pad gegaan. Met behulp van de praat- en opdrachtenkaarten van ProkkelOpPad met elkaar in gesprek. Sommigen hadden meteen een klik, anderen hadden er wat meer tijd voor nodig. Maar allemaal kijken ze er met een positief gevoel op terug. En hebben er het nodige van opgestoken. Want ja, we maken met elkaar de samenleving ingewikkelder. Dus moeten we die met elkaar ook wat makkelijker maken. En daar dragen dit soort ontmoetingen aan bij.

Dat vindt ook Micky, ervaringsdeskundige bij stichting Prokkel. Graag geven wij aan haar het woord. Hoe heeft zij ProkkelOpPad met Vattenfall ervaren? Lees het hieronder:

ProkkelOpPad
13 april was er ProkkelOpPad in Amsterdam.
ProkkelOpPad is een spel waarbij je al wandelend in gesprek gaat met elkaar. Je doet soms een opdracht samen en je leert elkaar beter kennen. Kortom, een spelende manier waarin mensen met en zonder beperking kennis maken met elkaar.

Amsterdam
Deze keer was het in de gemeente Amsterdam. We gingen met medewerkers van Vattenfall op pad door het centrum.
De groep was groot, dus het bij elkaar houden van iedereen was een goede uitdaging. Maar we hebben gezellige gesprekken gehad en veel gelachen.
Al met al een geslaagde middag dus.

We zijn maar mensen
Het is grappig om erachter te komen hoe het beeld van iemand kan zijn als ze nooit of bijna nooit met mensen met een beperking te maken krijgen in hun leven. Maar ook wij zijn, net als ieder ander, mensen.

Meedoen?
Graag. Je kunt je bedrijf of gemeente opgeven door een mailtje te sturen naar Marian. Dit kan naar: marian@prokkel.nl
Heb je zelf een beperking en wil je meelopen? Kijk op de agenda.
Zo is er donderdag 22 juni opnieuw een ProkkelOpPad met Vattenfall, in Amsterdam-Zuidoost.

Van onze correspondent Micky Hermes, ervaringsdeskundige bij stichting Prokkel.