Op weg naar de Gouden Prokkel (2): Prokkelstages Houten

Op 1 juli zal in elk van de categorieën ‘Prokkelen in de samenleving’, ‘Prokkelstages’ en ‘Mensenrechten Prokkel’ de Gouden Prokkel worden uitgereikt. Tot die tijd zullen wij elke werkdag een van de genomineerde Prokkels uitlichten.

Vandaag in ‘Op weg naar de Gouden Prokkel’: Prokkelstages in Houten (categorie Prokkelstages)

RAW Prokkel 2016_160609101959_8461_BAProkkel leeft in Houten. Dit jaar zijn voor de vijfde keer Prokkelstages georganiseerd door een groep vrijwilligers van ‘van Houten&co’. De mensen die zich aanmeldden, mochten een wens doen waar ze heel graag een dagje stage wilden lopen. De werkgroep van ‘Van Houten&co’, ‘Prokkel Houten’ is met deze wensen aan de slag gegaan, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers en bedrijven. De wens is het uitgangspunt.

Dit jaar waren er 55 deelnemers (uit heel Houten: woongroepen, thuiswonend, zelfstandig wonend, dagbesteding) en 32 stagebedrijven actief betrokken bij de Prokkelstagedag (dit aantal groeit elk jaar zo’n 40%). De hele organisatie, van voorbereiding tot uitvoering, is in handen van de vrijwilligers van ‘Van Houten&co’. Een professionele fotografe is ieder jaar belangeloos actief op de stagedag.

Extra speciaal dit jaar was de feestelijke opening door wethouder Jocko Rensen. Nadat Veerle Boermans wat vertelde over de organisatie van de Prokkel, kwamen de Koninklijke Marechaussee, het Korps Mariniers en de Dierenambulance op spectaculaire wijze een aantal Prokkelaars ophalen. Vervolgens konden de Prokkelstages beginnen!

Deze geweldige dag werd aan het eind van de middag afgesloten met een gezamenlijke borrel. Zoals elk jaar werd deze verzorgd door Habion (gespecialiseerd in vastgoed in de zorgsector). Tijdens de borrel is er nagepraat over hoe de dag is verlopen, en bovendien werd er aan elke stagiair(e) een Prokkelstagecertificaat uitgereikt!

RAW Prokkel 2016_160609081551_8418_BARAW Prokkel 2016_160609082217_8439_BA