TV-bekendheid Wilfred Genee en wethouder Kees Diepeveen openen ProkkelSterrenslag

Op maandag 6 juni openen tv-presentator Wilfred Genee, wethouder Kees Diepeveen, Lisa Scheltens, ervaringsdeskundige van de LFB en Chanienke Numan, cliënt Philadelphia, de ProkkelSterrenslag in Utrecht. Een sportief evenement waarbij meer dan duizend mensen met en zonder verstandelijke beperking samen gaan sporten.

Startsein Prokkelweek
nieuwe-talkshow-wilfred-geneeDe ProkkelSterrenslag is het startsein van de landelijke Prokkelweek. Een week waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking centraal staan. Een prachtig initiatief, vindt Wilfred Genee en daarom komt hij graag naar Utrecht om de opening te verrichten.

Vele bedrijven doen mee aan de ProkkelSterrenslag 
Bedrijven, gemeenten en organisaties vanuit het hele land doen mee aan de sportieve zeskamp. Zij vormen teams met cliënten van zorginstellingen en leerlingen van het speciaal onderwijs. Marian Geling (projectleider van de Prokkelweek) legt uit: “Elk team bestaat uit mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking. Het gaat om samen sportief bezig zijn en zo elkaars mogelijkheden leren kennen. Bedrijven willen graag meedoen, want zij zijn op zoek naar praktische manieren om bij te dragen aan de participatiesamenleving”.