Positiviteit, kracht en respect: Vattenfalls Esma ging met Prokkel op Pad 

Ze vond het een van de leukste en meest verrassende activiteiten die ze tot nu toe had gedaan. Procesmanager en product-owner bij Vattenfall, Esma Ahllache, doet regelmatig mee met een vrijwilligersactiviteit. Dit keer: ProkkelOpPad! 

In het kader van het thema ‘Verandering Vanuit Verbinding”: gingen de collega’s van een zakelijke afdeling binnen Vattenfall iets ondernemen wat betekenis heeft voor de maatschappij en zichzelf. De organisatie was in handen van de Vattenfall Foundation, de stichting die al 15 jaar medewerkers stimuleert en vrijwilligerswerk mogelijk maakt in Nederland. Esma koos voor ProkkelOpPad. “Hoe leuk is het om gezamenlijk om met collega’s andere mensen leren kennen?” 

Wandelen door de stad met opdrachten en spelletjes en gesprekken voeren over alledaagse zaken. Serieuze, leuke gesprekken en leerzaam ook, vond Esma. “Op het moment dat je elkaar leert kennen, heb je een bepaald beeld van iemand. Je ziet niet aan personen dat ze een (licht) verstandelijke beperking hebben. As je met elkaar praat, hoor je over uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Dat weet je pas als je het persoonlijk hoort. Wat me echt opviel, is hoe positief ze in het leven staan met veel kracht. De vragen die op de kaartjes stonden waren uitnodigend om in gesprek te gaan.” 

Een van de collega’s van Esma is zo enthousiast over de Prokkelontmoetingen, dat hij het vaker doet. “Het is mooi om te zien hoe hij gesprekken voerde, alsof hij iedereen al jaren kende. Sowieso voelden alle collega’s dat ook wel zo. Er gewoon meteen een klik. Je zag hoe gezellig het was, terwijl we elkaar nog niet kenden. We zouden het wel vaker willen doen. Het brengt ons dichter bij de samenleving en het gaf zeker veel voldoening. Meer luisteren, meer meedoen, klaar staan voor iemand, dat is gewoon belangrijk.” 

Voor meer info over ProkkelOpPad, zie: https://www.prokkel.nl/prokkeloppad/

Ps: ook leuk om te lezen is ook hoe Vattenfall als bedrijf het aanpakt om medewerkers vrijwilligerswerk te laten doen: https://vrijwilligerswerk.nl/home+good+busy/gb_netwerk/gb_ervaringen+bedrijven/1984930.aspx