Prokkelduo’s provincie Utrecht goed voorbereid na praktijkdag met gedeputeerde

Bron: website provincie Utrecht

Op 15 maart vinden de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen plaats. Om alles op de stembureaus in goede banen te leiden, zijn er veel vrijwilligers nodig. In het Huis voor de provincie kregen 30 mensen met en zonder (licht) verstandelijke beperking een training. Hierdoor kunnen ze aan de slag als Prokkelduo op een van de vele stembureaus.

Prokkelduo’s in de Statenzaal van het Huis voor de provincie

Een Prokkelduo bestaat uit een persoon met een (licht) verstandelijke beperking en iemand zonder beperking. Zij kunnen samen of alleen taken op een stembureau verrichten. Bijvoorbeeld mensen op weg helpen, de identiteit van kiezers controleren of de stembiljetten tellen. De praktijkdag zorgt ervoor dat de duo’s goed voorbereid zijn op het werk wat van hen verwacht wordt.

Gedeputeerde Rob van Muilekom “Door mee te helpen op een stembureau zijn deze mensen van grote meerwaarde en worden zij echt gezien. Op de trainingsdag heb ik zelf kunnen zien dat zij enorm gemotiveerd en bevlogen zijn om alles straks in goede banen te leiden. We willen als provincie dat iedereen kan meedoen in onze maatschappij. Ik vind dit een prachtig voorbeeld.”