Prokkelen in Drenthe (artikelen in Dagblad van het Noorden)

In het Dagblad van het Noorden is op dinsdag 23 januari uitgebreid aandacht besteed aan de Prokkelweek. Bijna twee pagina’s vol met artikelen over Prokkelactiviteiten in Drenthe. Hiervoor is niet alleen landelijk projectleider Marian Geling geïnterviewd, maar ook lokale Prokkelaars zijn ondervraagd:

Zo komen bijvoorbeeld de Prokkelambassadeurs van zorgorganisatie De Trans (Ina, Harry, Marc en Daniël aan het woord: zij vertellen onder andere over hun Prokkelstages bij RTV Drenthe en dat ze graag eens naar de Tweede Kamer zouden willen. En begeleidster Anita Koeling vertelt over haar motto: ‘Samenwerken is het toverwoord’.

Namens zorgorganisatie Vanboeijen komen Janny Korsaan (coördinator van de Prokkelactiviteiten) en Roland Garrelds (ervaringsdeskundige) aan het woord. Janny hoopt dat in 2018 nog meer particulieren, organisaties en overheden mee gaan doen. Ronald vertelt over zijn Prokkelervaringen die hij niet alleen in Assen, maar ook in Den Haag heeft gehad. Zo heeft hij Kees van der Staaij van de SGP mogen interviewen. Dit jaar wil Ronald in de Prokkelweek mee met de politie.

Bekijk de volledige artikelen hieronder. Zeker het lezen waard! >>