Prokkelen met Resto VanHarte

Ook dit jaar wil Resto VanHarte actief meedoen in de Prokkelweek. Resto VanHarte staat net als Stichting Prokkel voor een inclusieve samenleving en wil daarom in de Prokkelweek mensen met en zonder beperking samenbrengen in haar buurtrestaurants.

Resto VanHarte verzorgt in haar resto’s één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner, meestal in een school of buurthuis met een professionele keuken. Binnen enkele uren tovert het Restoteam deze ruimte om tot een gezellig buurtrestaurant. Iedereen is er welkom om samen te eten en elkaar beter te leren kennen.

Tijdens Resto-avonden, maar ook daarbuiten, worden regelmatig evenementen georganiseerd waar ontmoeting en verbinding vooropstaat. Zo ook in de aankomende Prokkelweek. Alle Restolocaties – verspreid over 18 steden in het hele land – willen graag meedoen. Wat precies, dat overleggen ze graag samen met jou.

Afgelopen jaar heeft een groot aantal Resto’s meegedaan, wat ze gedaan hebben kun je hier vinden. Er zijn ook wat ideeën op papier gezet (zie hieronder). Laat je inspireren.

  • Prokkelstage: cliënten lopen een dagje mee in de keuken of bij de bediening
  • ‘Prokkel got Talent show’. Iedereen mag zijn of haar talenten laten zien, samen, alleen of met elkaar – Resto VanHarte Amsterdam heeft dit vorig jaar met Stichting Prisma georganiseerd.
  • Theatervoorstelling met resto-maaltijd. Resto VanHarte Venlo organiseert dit in samenwerking met lokale partijen
  • Het ‘Doe je mee’ Prokkelspel spelen in het Resto. “Doe je mee?” is een bordspel voor mensen met een licht verstandelijke beperking én hun omgeving. Met elkaar op een leuke manier in gesprek over meedoen in de samenleving.
  • Samen koken. Resto VanHarte biedt de mogelijkheid om mensen met een beperking mee te laten koken en draaien met het team. En daarna natuurlijk samen eten!
  • In gesprek tijdens de maaltijd: lokale bedrijven en initiatieven uitnodigen die iets voor de doelgroep kunnen betekenen (potentiële stageplekken, meeloopplekken of werkplekken).
  • BINGO: Speel met de gasten in het Resto een potje bingo tijdens/tussen het diner. Zoek iemand die bij de omschrijving past en zet zijn of haar naam in het vakje dat matcht. Leuk als ijsbreker en men leert elkaar gelijk beter kennen!