ProkkelParelParade 17 september terugkijken

Op vrijdag 17 september presenteerden Ellis Jongerius (ervaringsdeskundige en directeur LFB) en Marian Geling (Prokkel projectleider) de online talkshow ProkkelParelParade, via YouTube. Je kunt de hele uitzending hier terugkijken. Het is ook mogelijk per interview terug te kijken. De losse video’s daarvan staan hier.

De volgende ProkkelParelParade is op vrijdag 17 december. Wil je te gast zijn in deze uitzending, neem dan contact met ons op via info@prokkel.nl.

Op vrijdag 17 september waren er veel interessante gesprekken:

Zo vertellen Nathan en Noortje over hun bezoek aan het stadsmuseum in Helmond. Waarom is dit museum leuk voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking? Ook Anja en Myriam komen aan het woord. Zij bezochten het Drents Museum in Assen en delen graag hun tips en tops met Albert Kool, medewerker bij het Drents Museum.

Wethouder Roy Bouten (Horst aan de Maas) en Loes Verbeek (VSO Impuls) vertellen over de Nationale Prokkelstagedag van 10 juni. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen, nu er zoveel bedrijven nog dicht zaten door corona.

Rebekka en Bianca uit Joure lopen graag een Prokkel-ommetje. Zij niet alleen, meer dan 200 mensen hebben inmiddels het Prokkel-Ommetje op hun telefoon staan. Wat maakt het Ommetje leuk? En ja…..in deze uitzending werden er ook onder deze 200 deelnemers weer prijzen verloot.

Steeds meer teams lopen ProkkelOpPad. Henrieke en Arjan Breukelman (gemeente Hardenberg) vertellen wat zij hebben gedaan. Wat vonden ze van de opdrachten? En wat weten ze nu van elkaar?

En wil je meer weten over vrijwilliger zijn op een stembureau? Prokkelduo Gerrie en Bart laten graag zien wat zij hebben gedaan en waarom zij zich weer aanmelden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Ervaringsdeskundige Maria geeft al jaren gastlessen. Samen met Frank vertelt ze over haar wens een sterkplaats op te zetten met Hanzehogeschool en Alfa-college.

De interviews worden afgewisseld met filmpjes en met een online quiz onder begeleiding van medewerkers van Het Punt (Baalderborg Groep) uit Rijssen. Aan het eind van het programma maken zij de prijswinnaars bekend.

Zie ook onze eerdere uitzendingen:

4 juni 2021
5 maart 2021
4 december 2020
4 september 2020