ProkkelParelParade 5 maart terugkijken

In het online praatprogramma ProkkelParelParade spraken ervaringsdeskundige Ellis Jongerius (LFB) en Prokkelprojectleider Marian Geling met verschillende gasten over hun Prokkelervaringen. Alles stond die middag in het teken van Geluk.
Luister en kijk terug via deze link. Het was een leuke en inspirerende middag.

Zo vertellen Jacqueline (cliëntenraad Reinaerde) en Nanette (ondernemer) hoe zij werk maken van geluk. Van een cadeautje in de Prokkelweek naar een wekelijks trotsmomentje.

Liza en Misreen vertellen over de Prokkel-UWV Datedag van 25 maart. Ervaringsdeskundige Mirjam (LFB) vertelt waarom ze blij wordt van dit initiatief en waarom ze zich meteen heeft aangemeld.

Ook praten ze met Prokkelduo Lisa en Hanneke. Zij hebben zich aangemeld als stembureau-vrijwilliger. Hoor waarom wethouder Janine van gemeente Oude IJsselstreek hierover enthousiast wordt en hoe Yvonne (NOV) dit gebruikt in de campagne Mensen maken Nederland.

Verder komt een aantal ervaringsdeskundigen van Amerpoort aan het woord. Zij gaan een online BeleidsProkkel bij VWS organiseren. Een mooie positieve wending nadat een eerdere bijeenkomst werd afgeblazen.

Natascha, Demy (Deltion College), Thomas en Marleen (beiden Aveleijn) worden geïnterviewd over de meerwaarde van Prokkel-ontmoetingen op het MBO. Creatief hoe zij dit in coronatijd vormgeven.

Gemeenteambtenaar Kitty en ervaringsdeskundige Michel (’s Heeren Loo) blikken terug op het resultaat van hun eerste Prokkel-ervaring: een fotoshoot en interview voor de Ermelose inclusie agenda.

En kunnen meerdere mensen niet wachten op het opengaan van de musea. Luister naar de plannen van Steffie, Vanboeijen en een aantal ervaringsdeskundigen. Hoe maken zij musea aantrekkelijk voor mensen met een verstandelijke beperking?

De interviews worden afgewisseld met een online bingo onder begeleiding van ervaringsdeskundigen van de LFB.

Aan het eind van het programma maakt de ProkkelPrijzenPrinses de winnaars bekend.

De volgende ProkkelParelParade is op vrijdag 4 juni.
Mogen we jou ook interviewen?
En waar zou je het dan over willen hebben?
Stuur ons een mailtje, via info@prokkel.nl.