Prokkels in de spotlight

Er zijn op dit moment 49 Prokkels aangemeld. Op de Prokkel activiteiten overzicht kun je de aangemelde activiteiten bekijken. Er zitten weer veel mooie, leuke en bijzondere activiteiten bij. Een paar inspirerende voorbeelden op een rijtje:

– Cliënten en medewerkers van Stichting IJsselmonde Oost organiseren samen met buurtbewoners een high tea. De cliënten gaan op donderdag- en vrijdagavond bij de buurtbewoners thuis samen taarten bakken. Zaterdag wordt iedereen uit de buurt uitgenodigd voor een overheerlijke high tea.

– Leerlingen van ROC Scalda organiseren diverse Prokkel activiteiten voor mensen met en zonder beperking als schoolopdracht. De tweede jaars leerlingen van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg volgen twee periodes (totaal 18 weken) het vak Prokkel. Ze krijgen les over mensen met een verstandelijke beperking en wat Prokkelen inhoudt. Uiteindelijk moeten zij als toetsopdracht een Prokkel organiseren.

Prokkelstage_R&S_bronvermelding_ForumFotografie

– Medewerkers van de LFB Wolvega organiseren een speeddate met bedrijven die bij hen in het pand zitten. Dit doen zij om elkaar beter te leren kennen en wellicht in de toekomst met elkaar te kunnen samenwerken…

– Shanty & Smartlappenkoor 1 + 1=3 uit Enschede organiseert een meezing Prokkel. Wekelijks zingen zij zeemansliedjes, shanty’s en smartlappen met elkaar. Iedereen is welkom om mee te zingen of te luisteren. Zowel tijdens de Prokkelweek, maar ook daarna! Dit koor vindt het belangrijk dat mensen met of zonder beperking met elkaar in contact kunnen komen.