Prokkels in de spotlights: spelenderwijs samen Prokkelen

Samen Prokkelen, het kan op allerlei manieren. Wil jij ook graag Prokkelen, maar weet je nog niet wat je precies wil gaan doen? Misschien is het een leuk idee om een spel te spelen. Al spelenderwijs leer je elkaar beter kennen. En het is gewoon leuk en gezellig!

Hieronder staan Prokkels die onlangs zijn aangemeld, waarbij ze een spel gaan doen. Of zelfs een spelletjesmiddag. Bekijk de voorbeelden en wie weet kom je zelf ook op ideeën! Je kunt je Prokkel hier aanmelden.

– Landen Spel in Ter Apel: Humanitas DMH heeft dit jaar als thema het ‘Landen Spel’. Bij dit spel is het de bedoeling dat je stempels verzamelt voor je paspoort. Er zijn 7 landen met een eigen stempel. De stempel van Engeland heeft bijvoorbeeld te maken met high tea en cup cakes maken.

– PhilaZon spelletjesmiddag in Zwolle: Cliënten van PhilaZon en bewoners van zorgcentrum Zonnehuis gaan verschillende spelletjes doen. Iedereen is van harte welkom om mee te spelen. Met deze Prokkel willen ze laten zien hoe leuk het contact kan zijn tussen mensen met een beperking en bewoners en medewerkers van het Zonnehuis.

– Prokkel bingo in Hengelo (Ov): Cliënten van Aveleijn gaan gezellig bingoën met ouderen die in woonzorgcentrum Backenhagen in Hengelo wonen. Ze spelen niet alleen voor de leukste prijzen, maar ook voor mooie ontmoetingen.

– Prokkel Doe je mee? spel in Kulturhus Borne: Het Doe je mee? spel is natuurlijk hét spel bij uitstek om in de Prokkelweek te spelen. Avelijn speelt het spel in Kulturhus Borne met verschillende mensen die in Borne wonen en werken. Met elkaar op een leuke manier in gesprek over meedoen in de samenleving en zo elkaar beter leren kennen.

– Spel en activiteitendag: “Ontmoeten en Beleven” in Aalten bij W&A Slaadreef in Aalten: Estinea en de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé organiseren op drie verschillende lcoaties in Aalten een spel- en activiteitendag. Er zijn onder andere belevingsgerichte spelactiviteiten in de beweegtuin.

– Sport- en spelochtend in Lelystad: Leerlingen van het Groenhorstcollege, cliënten van de Werfsjob en mogelijk nog een doelgroep gaan samen sporten en spelen bij de plaatselijke atletiekvereniging.

– Spreken wij dezelfde taal? in ’s Heerenberg: Estinea en het Sociaal Team Montferland houden een carrousel met diverse activiteiten, waaronder het Doe je mee? spel en een bingo. Deelnemers zijn mensen met een verstandelijke beperking en medewerkers van de gemeente. Het is de bedoeling dat mensen met dezelfde interesse met elkaar in gesprek komen.

– Vossenjacht in Wapenveld: Er wordt gespeurd naar ‘vossen’ in het centrum van Wapenveld. Deze vossen worden gespeeld door vrijwilligers van de Hof van Cramer. Voor elke gevonden vos krijgen de deelnemers punten. Ook het winkelende publiek wordt bij deze activiteit betrokken.

– Zomermarkt in Hardenberg: Bij Activiteitencentrum De Holte in Hardenberg organiseert de Baalderborg Groep een zomermarkt. Er zijn kraampjes, er is muziek, maar er zijn ook spelletjes voor de kinderen. Zoals blikgooien, sjoelen en een grabbelton. De Baalderborg Groep zou het leuk vinden als een bedrijf uit de gemeente Hardenberg mee wil helpen met organiseren.