Prokkelvlog 2020 (4 november): praat mee tijdens de online Prokkel meetup 3daagse

Beste mensen,
woensdag 4 november, tijd voor een nieuw vlog van Stichting Prokkel.
Ik zit thuis te werken, net zoals heel veel andere mensen. En sinds gisterenavond hebben we gehoord dat dat ook nog wel een tijdje zo zal blijven en dat er steeds meer gevraagd wordt of mensen thuis blijven werken.

Dat betekent ook heel wat voor mensen met een verstandelijke beperking – het betekent voor iedereen wat – maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking. En dat betekent ook wat voor Prokkelen, de prikkelende ontmoetingen.

Gelukkig gebeuren er ook heel veel mooie dingen. Dat hoorden we steeds vaker als we belden met allerlei verschillende mensen. En we dachten: het wordt tijd voor een online, digitaal evenement. En dat gaan we dan ook doen: de Prokkel meetup 3daagse. Woensdag, donderdag en vrijdag, 18, 19 en 20 november. Elke ochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Er zijn al veel mensen die mooie voorbeelden hebben gedeeld of ingebracht. Daar gaan we aandacht aan besteden. Er doen ook ervaringsdeskundigen mee en de minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink is er elke ochtend bij . Hij wil graag horen waar mensen tegen aan lopen, wat gaat er niet goed, maar ook: wat gaat er wél goed. Dat neemt hij mee in de gesprekken die hij heeft met bijvoorbeeld het ministerie van VWS.

Maar we kregen ook een vraag van het Deltion College: hoe gaan we dat nou doen met onze eerstejaars studenten? Zij organiseerden in de Prokkelweek activiteiten met mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan nu niet. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat onze eerstejaars studenten wel in contact komen met mensen met een verstandelijke beperking? Samen met een groep ervaringsdeskundigen hebben ze een hele mooie oplossing bedacht: woensdag 18 november gaan ze dat uitproberen. Ga vooral meedoen, kijk en luister.

Maar er komen ook andere vragen of onderwerpen aan bod. Zo organiseren elke week twee ervaringsdeskundigen bij Talant een online disco. Daar doen wel twintig verschillende woonhuizen aan mee. Hoe ze dat doen, vertellen ze graag tijdens de meetup.

Steffie – van Leer Zelf Online – doet ook mee, zij vertellen over Steffie. Hoe ze dat doen. Ze zijn benieuwd wat mensen daarvan vinden. En je kunt hen ook van alles vragen. Dat kan misschien wel helpen om meer mensen digitaal vaardig te laten worden.
De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) doet ook mee, zij vragen zich af hoe gemeenten er voor zorgen dat mensen goed met elkaar samen kunnen wonen in de wijk? Wat voor tips en suggesties hebben ze, want ook dat is op dit moment natuurlijk veel lastiger.

Kortom, de Prokkel meetup 3daagse van 18, 19 en 20 november. Schrijf je in, ga naar onze website, kijk bij agenda welke dagen het zijn. Daar vind je ook de link om je aan te melden en doe vooral mee.
Voor elke dag zijn er al meer dan 50 aanmeldingen en we kunnen tot 100 gaan, dus er is nog ruimte genoeg. Kom en doe ook mee. Dank je wel!