Prokkelvlog 2020 (8 april): ProkkelOpPad vervangt ProkkelSterrenslag

Het besluit is genomen. We gaan geen ProkkelSterrenslag organiseren. Een evenement voor 1000 mensen op maandag 8 juni, dat gaat ‘m natuurlijk niet worden.

Wat hebben we gedaan? We hebben gebeld met ervaringsdeskundigen, met begeleiders, met mensen van de gemeenten, met bedrijven en we hebben gevraagd: wat kunnen we als alternatief doen voor de ProkkelSterrenslag? En daar is uit voortgekomen: ProkkelOpPad.

Wat is ProkkelOpPad?
ProkkelOpPad is een opdrachtentocht. We ontzorgen jullie helemaal. Die opdrachtentocht kun je met je team van 5 mensen met en 5 mensen zonder beperking lopen. Je krijgt van tevoren een knapzak met allerlei spullen daarin: de routebeschrijving, opdrachten en iets leuks voor de kennismaking en je spreekt met elkaar af wanneer je die ProkkelOpPad-tocht gaat lopen. Bijvoorbeeld 25 juli of 18 augustus. Je mag het helemaal zelf weten.

Je begint op een van tevoren afgesproken locatie, dat kan bij de dagbesteding zijn, dat kan bij een woning zijn, maar dat kan ook bij de gemeente zijn. Je komt daar met z’n tienen, je gaat eerst koffiedrinken, je gaat een kennismaking met elkaar doen en vervolgens ga je op pad en krijg je allemaal opdrachten.

Wij verzamelen elke week in juli en augustus alle resultaten die we van die opdrachten hebben binnengekregen en die delen we met jullie op Facebook. Uiteindelijk, vrijdag 4 september, gaan we een soort live-uitzending maken op een besloten pagina van Facebook en dan laten we zien wat er allemaal gebeurd is.

De kosten voor deelname zijn 500 euro per team. En we hebben een website, www.prokkeloppad.nl, daar kun je alle informatie vinden.

We hopen dat er heel veel teams mee gaan doen. Met z’n tienen, misschien in tweetallen, al die verschillende opdrachten doen. En we hopen dat je dan een gezellige middag met elkaar hebt en elkaar ook beter hebt leren kennen. Want dat is waar Prokkelen om gaat. Veel plezier daarmee!
#Prokkelenverbindt