Reacties ProkkelOpPad

De positieve reacties op ProkkelOpPad stromen binnen. De eerste teams hebben meegedaan.

– Gemeente Amersfoort en Kookgroep (Amerpoort + Humanitas DMH)
– Vereniging NOV en LFB Scholing & Training
– Ministerie van VWS en Philadelphia Gewoon Binck
– Provincie Noord-Brabant en Humanitas DMH Javastraat Den Bosch

Hun reacties zijn hieronder te bekijken.

Geïnspireerd om ook mee te doen?
Kijk hier voor meer informatie.

Misschien twijfel je nog. Bijvoorbeeld vanwege corona. Maar ProkkelOpPad is ook geschikt om te doen met 1,5 meter afstand. Met een grote groep is dat een uitdaging, maar je kunt de groep bijvoorbeeld ook opdelen in duo’s. Daarvoor zitten er speciale duo-opdrachtenkaarten in het spel.
En wil je ProkkelOpPad na augustus lopen? Ook dat is gewoon mogelijk. Er zijn al meer teams die zich hebben opgegeven voor bijvoorbeeld september of oktober.

Want uit de reacties blijkt dat het een zeer geslaagd en verbindend initiatief blijkt te zijn (met hier en daar ook al vervolgplannen):

Cees van Eijk (Gemeente Amersfoort – wethouder)
“Voor mensen met een (verstandelijke) beperking is de coronaperiode extra lastig. Het is goed dat we luisteren naar deze ervaringen en meedenken om deze periode voor iedereen wat makkelijker te maken.”

Maarten Flikkema (raadslid)
“Vanmorgen boeiende gesprekken gehad tijdens ProkkelOpPad met een kookgroep van Amerpoort. Een lekkere wandeling door de stad met leuke opdrachten en een heus tv-interview voor een deel van de groep. Binnenkort worden we uitgenodigd om de kookkunsten van deze groep te ervaren! Hopelijk meer foto’s binnenkort!”

Jelle Hengeveld (raadslid)
“Heel gaaf dat ik mocht mee Prokkelen.”

Priscilla Bitterling (Amerpoort)
“Wat een mooie dag!! Iedereen heeft genoten!”

Marja Broekhuizen (Humanitas DMH)
“Het was een super Prokkel met de gemeente, Amerpoort en Humanitas DMH.”

Monique de Bree – Tromp (Vereniging NOV)
“Over inclusie gesproken en hoe ik mensen in een hokje plaats…. Gisteren heb ik samen met collega’s van Vereniging NOV meegedaan aan ‘ProkkelOpPad’ van Stichting Prokkel. Deze stichting laat mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Zo ontstaat meer begrip voor elkaars talenten en kunnen we beter rekening met elkaar houden.”

“Samen met het team Scholing & Training van LFB Landelijk gingen we al wandelend in gesprek met elkaar. Bij LFB werken mensen met een verstandelijke beperking. Voorafgaand aan de activiteit had ik gehoord wie de deelnemers waren en ook stond daarbij wie de directeur was van team Scholing & Training. Ik was er gewoon helemaal vanuit gegaan dat de directeur iemand zou zijn zonder verstandelijke beperking. Ik zat er faliekant naast zat, wat een blinde vlek…. Ellis, met verstandelijke beperking, stelde zich voor als directeur en stak een vlammend betoog af over de noodzaak om mensen met een beperking te betrekken en serieus mee te laten denken met beleidsmakers en politiek. Zij voert hiervoor een stevige lobby. Een topper!”

“Na de zomer gaan we in gesprek met de directeur van LFB hoe zij kunnen meedenken in het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Mooi concept trouwens #prokkel ook voor andere thema’s in de samenleving.”

Vereniging NOV
“Vandaag hebben wij als team NOV in het kader van ProkkelOpPad een geweldig leuke Prokkelwandeling gelopen met team LFB Scholing & Training. Super leuk om elkaar zo te leren kennen met gesprekken en opdrachten. Daarmee hebben wij 500 euro opgehaald om meer mensen een mooie Prokkelervaring (Prikkelende ontmoeting) te geven in de toekomst.”

LFB Scholing & Training
“Even nagenieten na een fijne ProkkelOpPad… een échte aanrader!!
Wat een leuke activiteit is dat.
Mooi ontmoetingen voor, tijdens en na de wandeling #gezondenleuk
Plannen gemaakt om elkaar vaker te ontmoeten #leren van elkaar”

Dennis van Berkel (Philadelphia)
“Ik heb een leuke dag gehad met de mensen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Ik heb leuk gepraat met Frank en Gaby.”

Elly Grevers (Philadelphia)
“Met onze locatie Gewoon Binck (Werk en Begeleiding Philadelphia) deden we gisteren mee aan ProkkelOpPad. Onze start was bij het ministerie van VWS waar 5 mensen aansloten van de afdeling DMO. “

“Het was een hele gezellige dag, een zeer prikkelende ontmoeting. Het weer was prima (gelukkig niet meer zo heet). Met elkaar deden we een wandelroute en een aantal opdrachten van de kaartjes van het spel. Naast de verschillen vonden we ook overeenkomsten en vormden we al snel 1 groep. Het lied (O, o, Den Haag) was ook een groot succes.
Tijdens de picknick hebben we ook gesproken over de raakvlakken van ons werk.”

“We hebben de Sterrenslag gemist maar deze ProkkelOpPad heeft alles goed gemaakt. Wat ging de dag snel, maar er komt zeker een vervolg.
Dank voor jullie organisatie.”

Simone Brouwer (Provincie Noord-Brabant)
“Met bewoners van Humanitas DMH in Den Bosch en een paar collega’s van Sociale Veerkracht de ProkkelOpPad gelopen! Het was absoluut een prikkelende ontmoeting via een set leuke spellen en opdrachten.”

Silvia Schensema (Provincie Noord-Brabant)
“Echt een fantastische middag!! Voor herhaling vatbaar ?? “

Bewoners Humanitas DMH
“Was erg leuk, we hebben veel gelachen.”
“Rondgelopen in de buurt waar ik vroeger heb gewoond.”
“In de groep kwam ik er niet tussen, maar toen ik met haar alleen liep heb ik verteld waar ik werk.”
“We vonden het erg leuk en hebben er van genoten.”