Reinaerde ook dit jaar volop actief in de Prokkelweek

Reinaerde is een van de eerste zorgaanbieders die partner werd van Stichting Prokkel.
Bewoners en begeleiders van Reinaerde zijn altijd heel actief in de Prokkelweek.
Ze organiseren zelf Prokkelstages, bewoners doen mee aan de ProkkelSterrenslag, aan de BeleidsProkkels in Den Haag, de Prokkelstage in de Tweede Kamer, maar ook doen ze kookactiviteiten met en bij Resto VanHarte, spelen ze het Doe je mee? spel, doen klussen samen met studenten of organiseren een burendag.

Een mooi voorbeeld is het verhaal van dagcentrum De Werkspecht uit Maarssenbroek. Vijf jaar geleden kwamen zij in contact met hun gemeente (Stichtse Vecht). Bewoners van het dagcentrum en medewerkers van de gemeente werden aan elkaar gekoppeld en gingen samen als één team naar de ProkkelSterrenslag. Nu blijkt, vijf jaar later, dat dat het begin was van een lange samenwerking. De gemeente bedenkt bijvoorbeeld activiteiten of past bestaande activiteiten aan naar de behoeftes van cliënten. En bewoners van Reinaerde hebben zelfs vaste werkplekken bij de gemeente. Gemeentemedewerkers en cliënten versterken elkaar en leren van elkaar. Meer hierover kun je lezen in het dubbelinterview met Marieke de Bruin (gemeente Stichtse Vecht) en Elmar de Bos (Reinaerde – De Werkspecht): klik hier

Een ander mooi voorbeeld om te laten zien hoe actief bewoners van Reinaerde zijn in de Prokkelweek is het filmpje van de BeleidsProkkel bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (in 2016). Het leuke is dat deze video is gemaakt door een duo van iemand met en iemand zonder beperking en vanuit een cliëntperspectief. In ruim drie minuten krijg je een goede indruk hoe Tom en de andere deelnemers deze dag beleven en waarom zij deze BeleidsProkkel belangrijk vinden. Bekijk hier de video:

Dit jaar is het allemaal echter een beetje anders dan anders.
Maar Reinaerde zou Reinaerde niet zijn als ze niet alsnog veel verbindende activiteiten in de Prokkelweek gaan organiseren.

Reinaerde heeft een speciale pagina op Facebook: ‘MiepMiep Reinaerde’ (van het Cliëntervaringspunt van Reinaerde): klik hier
Nu, in de coronatijd is deze pagina tijdelijk omgedoopt tot ‘MiepMiep Reinaerde bij jou thuis’.
De hele dag door verschijnt er nieuws in eenvoudige taal, filmpjes, leuke tips en spellen om te doen.
Zoals: de mop van de dag, beweegvideo’s, een voorleesverhaal, een Wist je dat-je, koken met een coach of een quiz. Elke dag zijn er weer nieuwe dingen te beleven.
En ook is er elke week een verhaal van een cliënt, die wat vertelt over wat hij/zij gedaan heeft of over werk of hobby.

En wist je dat wij hier ook een Wist je dat-je hebben?

Wist je namelijk dat…
… de MiepMiep Reinaerde Facebookpagina tijdens de Prokelweek (8 – 13 juni) helemaal in het teken van Prokkelen staat?
– Meerdere keren zullen een of meerdere bewoners vertellen wat zij in de Prokkelweek hebben gedaan
– Er worden (oude) filmpjes geplaatst
– Er wordt verteld over de ProkkelSterrenslag
– Cliënten gaan cupcakes bakken
– En op de donderdag (Nationale ProkkelKaartendag) worden cliënten en bewoners opgeroepen iemand een kaart te sturen