Stichting Prokkel past programma aan

Coronacrisis vraagt om nieuwe en creatieve oplossingen 

De coronacrisis treft ons allemaal. Veel activiteiten kunnen niet doorgaan. De Prokkelweek zou op maandag 8 juni starten met een groot landelijk evenement: La Vuelta ProkkelSterrenslag. Dat gaat uiteraard niet door.  

Prokkelweek gaat wel door! Maar op een andere manier. 

In deze verwarrende tijden zien we bij mensen met een beperking soms onbegrip en vaak een toenemende behoefte aan verbinding. Daarom gaat de Prokkelweek van 8 t/m 13 juni ook gewoon door, maar op veel plaatsen op een andere manier. Op een manier die past binnen de dan geldende richtlijnen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er meer digitale ontmoetingen zijn. Of dat de activiteiten veel kleinschaliger en lokaler zijn. Er zijn veel creatieve oplossingen in de maak. Al deze activiteiten zijn te vinden op www.prokkel.nl. De komende maand zullen er meer activiteiten op komen te staan.   

Inspiratie op #Prokkelenverbindt 

Onder de noemer #Prokkelenverbindt verzamelt de stichting op social media (zoals LinkedIn en Facebook) talrijke voorbeelden van inspirerende en mooie verbindende activiteiten die hebben plaatsgevonden. Zoals bewoners die kaarten maken voor ouderen uit het verpleeghuis, of een bedrijf dat beeldbellen beschikbaar stelt voor een woonvoorziening of een muzikant die buiten optreedt, zie ook https://www.prokkel.nl/nieuws/prokkelenverbindt-2/

Nieuw: de ProkkelOpPad in de zomer 

Onder het motto ‘Verbinden kan altijd’ is de ProkkelOpPad bedacht. Het is een opdrachtentocht die lokaal wordt gelopen, vanuit een zelfgekozen startpunt. Elk aangemeld team krijgt een knapzak met daarin de route, opdrachten, een kennismakingsspel, een paar leuke hebbedingetjes en een Prokkelvlag. Men kiest zelf de dag waarop men de tocht loopt, als het maar in juli of augustus is. Een team bestaat uit 5 mensen met én 5 mensen zonder (verstandelijke) beperking. De kosten zijn € 500,-. Meer informatie op www.prokkeloppad.nl Goed om te weten dat er nu al meer dan 25 teams hebben laten weten mee te doen.  

prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking