Vacature Vrijwilliger Tekstschrijver

“Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, ontdekken wat talenten zijn en waarmee rekening te houden zodat uiteindelijk iedereen mee doet in de samenleving, dat is waar het bij Prokkelen over gaat.”

Stichting Prokkel is een goededoelenorganisatie met een ANBI-registratie. De stichting stimuleert organisaties, overheden, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen. Totdat corona uitbrak één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar: de Prokkelweek.
Door corona geen Prokkelweek, maar zijn ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking eigenlijk alleen maar belangrijker geworden. Daarom organiseert de stichting maandelijks allerlei online ontmoetingen. Variërend van ProkkelMeetups tot ProkkelParelParades, van Prokkel-DateDagen tot BeleidsProkkels. Altijd activiteiten waar mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten, ook en juist online: #prokkelenverbindt.
De stichting heeft een hele kleine werkorganisatie: twee parttime medewerkers en twee parttime vrijwilligers.

TEKSTSCHRIJVER
We zoeken een vrijwilliger die goed is in het schrijven van teksten. Het gaat om teksten voor de website, voor social media zoals Facebook en LinkedIn en natuurlijk ook voor mailberichten en nieuwsbrieven. De uitdaging is de teksten zo te schrijven dat ze toegankelijk zijn voor mensen met én zonder verstandelijke beperking. Niet te eenvoudig, niet te kinderlijk en toch duidelijk en uitnodigend.
Vind je dat een leuke uitdaging? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat ga je doen?
• Je schrijft pakkende teksten voor verschillende communicatie kanalen zoals social media, de website, nieuwsbrieven en draaiboeken;
• Je schrijft mailingen voor verschillende groepen mensen;
• Je gaat mensen interviewen en maakt daarvan leuke verhalen voor de digitale nieuwsbericht;
• Je maakt praktische draaiboeken voor de verschillende Prokkelactiviteiten (BeleidsProkkels, Prokkelstages, Prokkeldialoog in Kleur, inclusieve stembureaus);
• Je helpt de huisstijl van de organisatie te bewaken;
• Je helpt mee met het maken van inhoudelijke reportages van verschillende Prokkelactiviteiten;
• Je maakt persberichten voor landelijk en regionale media.

Jouw talenten
• Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven;
• We denken aan HBO niveau en vinden het fijn als je ervaring hebt opgedaan in communicatie of journalistiek;
• Je vindt het leuk om zelf aan de slag te zijn en bent vooral een doener;
• Je bent een mensenmens, waarbij wij graag van je horen wat jij daaronder verstaat.

Gevraagde tijdsinvestering
We denken aan een tijdsinvestering van minimaal 4 uur per week. Je kunt vanuit huis werken. En vanaf april ben je ook welkom in ons nieuwe kantoor in Apeldoorn. Daar werken we meestal op dinsdag, woensdag en donderdag. Blijf je liever vanuit huis werken, dan vinden wij dat ook prima.
En mocht je meer willen doen, dan is dat eigenlijk altijd wel mogelijk. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. En creativiteit stellen we ook op prijs.

Wat kunnen we jou bieden
• Contacten in het hele land, met bedrijven, gemeenten, ministeries, zorgaanbieders en natuurlijk mensen met een verstandelijke beperking zelf;
• Een hele fijne en prettige werkomgeving, waar ook mensen met een beperking meer dan welkom zijn;
• Indien nodig krijg je een Prokkeltelefoon en -laptop;
• Reiskostenvergoeding.

Kun je goed schrijven en heb je belangstelling? Stuur dan je CV en een korte motivatie naar ons.
En denk je, organiseren vind ik veel leuker dan schrijven én wil je twee (of meer) dagdelen per week tijd je inzetten voor de stichting? Ook dan kun je contact met ons opnemen. Graag zelfs.
Meer informatie kun je krijgen bij de landelijk projectleider Marian Geling
M: 06-27057594
E: marian@prokkel.nl

Vacature op Fondsen.org