Vanboeijen nieuwste Full Partner van de Prokkelweek – in totaal nu 22 Full Partners

Ook in 2017 wordt Stichting Prokkel gesteund door Full Partners. Op dit moment hebben maar liefst 22 organisaties zich als Full Partner aangesloten. Nieuw dit jaar is Vanboeijen, de zorgorganisatie die voornamelijk actief is in de provincie Drenthe.

Full Partners zijn organisaties die de Prokkelweek een warm hart toedragen en de Week als een laagdrempelig instrument gebruiken voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving. Cliënten worden hierbij actief betrokken. Bijvoorbeeld door onderwerpen aan te dragen voor BeleidsProkkels bij verschillende Ministeries. Of door de Nationale Prokkelstagedag te gebruiken om zichzelf te ontwikkelen. Ook kunnen zij Prokkelambassadeur binnen hun instelling worden. De Full Partners leveren zowel een personele als financiële bijdrageen gebruiken de Prokkelweek als voorbeeld en inspiratie voor vele anderen in de samenleving.

Vanboeijen is dus de nieuwste Full Partner. Ruim 1600 medewerkers ondersteunen en begeleiden in Drenthe en daarbuiten meer dan 700 uitwonende en enkele honderden thuiswonende kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking bij leren, wonen, werken en vrije tijd. Vanboeijen heeft locaties in onder meer Anderen, Assen, Broekhuizen, Grolloo, Havelte, Hoogeveen, Meppel, Roden en Steenwijk. Vanuit de missie ‘samen werken aan persoonlijk perspectief’ gaat Vanboeijen daarbij uit van wat iemand kan en wil, samen met ouders, met begeleiders. Met elkaar.

De volgende organisaties zijn nu partner van Stichting Prokkel: Abrona, Amerpoort, Aveleijn, Baalderborg Groep, Cordaan, Elver, Estinea, de Hartekamp Groep, ’s Heeren Loo, Humanitas-DMH, Ieder(in), MEE, NOVO, ORO, Pameijer, Promens Care, Reinaerde, Siza, Stichting Philadelphia Zorg, Stichting SWZ, Talant en Vanboeijen. Zie ook https://www.prokkel.nl/full-partners/

Ook andere instellingen en organisaties kunnen zich aansluiten en de Prokkelweek strategisch gebruiken om mensen met een beperking steeds beter hun plek te laten vinden in de samenleving.

Geïnteresseerd om Full Partner te worden?  Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Marian Geling (marian@prokkel.nl, 06-27057594).