Verslag online mini workshop vloggen Netwerk Mediawijsheid

(bron: https://www.mediawijzer.net/lvb/)

Op donderdag 11 juni organiseerde Netwerk Mediawijsheid een digitale Prokkel. Netwerk Mediawijsheid doet mee aan de Prokkelweek om zo mediawijs internetgebruik bij jongeren met een LVB te stimuleren.

Netwerk Mediawijsheid wilde ook in deze tijden graag iets organiseren en vroeg aan Special Media Awards winnaar Dion Frederiks of hij een online mini workshop vloggen wilde geven via een videovergadering.

Dion introduceerde eerst zichzelf en daarna legde hij de do’s en don’ts uit van vloggen. Bijvoorbeeld: niet teveel van je huis laten zien, hoe kun je vervelende comments onder je vlog verwijderen, wat zijn goede editing programma’s, en wat is er zo leuk aan vloggen, en nog veel meer.

De deelnemers konden ook vragen stellen. Bijvoorbeeld: als ik iets presenteer hoe zorg ik ervoor dat het beeld niet te saai is? Wat moet je doen met rechten van muziek onder je vlog?

Een spannend onderdeel van de Prokkel was: maak je eigen vlog en dan bekijken we die met z’n allen. Tijdens een pauze van 20 minuten konden alle deelnemers een vlog opnemen, of een vlog die ze al gemaakt hadden opsturen. Na de pauze konden alle vlogs bekeken worden en stelden de deelnemers vragen aan Dion hoe ze sommige dingen beter konden doen. Voor sommige deelnemers was dit zelfs de eerste keer dat ze een vlog opnamen en meteen moesten laten zien aan anderen. Heel knap en dapper dat ze dat deden.

Alle deelnemers hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.