Verslag ProkkelOpPad in Emmen

Cliënten van De Trans, de Baalderborg Groep en Cosis liepen op vrijdag 4 september een ‘ProkkelOpPad’. Dit deden zij samen met wethouder Robert Kleine en nog een aantal medewerkers van de gemeente Emmen. Zij gingen op pad om elkaars wereld te verkennen, een wereld met en zonder verstandelijke beperking. Dankzij de wandeling konden de cliënten de wethouder, die welzijn in zijn portefeuille heeft, een beeld geven bij hun leefwereld. De wandeling werd gesponsord door Gemeente Emmen en georganiseerd door buurtsportcoaches van Gemeente Emmen, in samenwerking met begeleiders van De Trans, Cosis en de Baalderborg Groep.

Samen wandelen 
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het doel hiervan is elkaar ontmoeten en leren kennen. De ProkkelOpPad wandeltocht  was bedoeld om mensen met een beperking in contact te brengen met de beleidsmakers van Emmen. De wandeling zorgde voor mooie kennismakingen tussen de deelnemers. Ze kregen een route en opdrachtenkaarten mee, waardoor zij werden uitgedaagd om samen te werken en zo elkaar te leren kennen. Dit jaar werd de wandeling zo georganiseerd dat de activiteit paste binnen de coronamaatregelen. Wethouder Robert Kleine: “Er ontstonden mooie gesprekken tijdens de ontspannen wandeling. Ik hoop dat we volgend jaar weer een week vol Prokkelactiviteiten kunnen organiseren, want dit werkt heel goed.

Ervaringen delen via ProkkelParelParade Live
Aan het einde van de wandeling werd ook nog verbinding gemaakt met de ProkkelParelParade Live, een virtuele bijeenkomst voor maximaal 300 mensen via de website van Stichting Prokkel. Tijdens deze online bijeenkomst deelden de cliënten en de wethouder hun ervaringen met ProkkelOpPad met alle toehoorders. 

(bron: https://www.detrans.nl/nieuws/prikkelende-ontmoetingen-in-emmerhout-tijdens-prokkeloppad.aspx)