Prokkelen is… samen muziek maken

Ieder jaar worden er op tal van plekken in ons land Prokkels gehouden met als thema: muziek. Muziek verbindt, dat blijkt elke keer weer. Dus zijn er dit jaar ook weer vele muzikale Prokkels. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van muzikale Prokkels, die voor de aankomende Prokkelweek al zijn aangemeld:

Prokkelconcert in Dokkum: muziekschool Opus 3 heeft een koor en twee ensembles, bestaande uit mensen met een verstandelijke beperking. Samen houden zij op vrijdag 10 juni een Prokkelconcert! Daarnaast treedt er een popgroep met mensen mét en zonder verstandelijke beperking op. Er zal van tevoren flink worden geoefend!Prokkelen is... Samen muziek maken

Prokkel LOL bij Artamuse in Geleen: bij muziekschool Artamuse in Geleen houden ze een muziekcarrousel op woensdag 8 juni: zang, dans en instrumenten bespelen. De LOL staat voorop. Plezier, lachen en leuk. Leerlingen, docenten van de muziekschool nemen deel aan de Prokkel, samen met cliënten van Wonen Plus.

Onderdompelen in muziek in Epe: in dagcentrum Het Los Huus zijn op maandag 6 juni diverse muzikale ontmoetingen. Cliënten van het dagcentrum maken muziek, samen met ensembles van harmonieorkest OLTO en het centrum voor kunsteducatie Markant. Ze worden als het ware ‘ondergedompeld’ in de muziek.

Muzikaal ontmoeten in Leerdam: ben je al bekend met De Oranje Man? Als hij er is, weet je dat de sfeer er goed in zit! Op woensdag 8 juni is hij te gast in Leerdam, bij Dagcentrum Lingebolder. Hij zal optreden voor cliënten van ASVZ en bewoners van het naastgelegen verzorgingstehuis. Ongetwijfeld zal hij het publiek bij zijn optreden betrekken!

Hollandse liedjes door Willeke Alberti in Lelystad: Op donderdag 9 juni zingt Willeke Alberti in het woon-zorgcentrum de Hoven in Lelystad. Samen met haar muzikanten gaat zij Hollandse liederen zingen voor de oudere bewoners van de Hoven, clienten van de Werfsjob, leerlingen van het Groenhorstcollege en leden van het GOL.

Prokkel jubileumvoorstelling in Eindhoven: Een Prokkel jubileumvoorstelling met TOPHITS. De cursusgroepen ‘Muziekbeleving voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking´ gaan samen met kinderen en volwassenen zonder beperking zingen, spelen en dansen. Iedereen mag mee doen, stil zitten in de zaal is er niet bij!