Wie gaat er mee met Prokkel op Zee?

Prokkel op Zee – Prokkelweek 2019

Een unieke leergang voor managers die nieuwe horizonten willen verkennen: zeezeilen op de Waterwolf, een luxe en comfortabel zeilschip met een klassieke uitstraling, gedurende anderhalve dag.

Prokkel op Zee heet deze leergang. Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting met mensen met een verstandelijke beperking. Want dat is wat er gaat gebeuren.

Aan boord worden tien managers uit de zorg, overheid en maatschappelijk middenveld gekoppeld aan tien mensen met een licht verstandelijke beperking. Niet afgeleid door drukte en geïnspireerd door de natuur komen ze dicht tot elkaar. Voor ieder gaat een wereld open.

U kunt één van deze managers zijn. Wij garanderen u een onvergetelijk avontuur.

Als Stichting Prokkel met 11 jaar ervaring en succesvolle projecten over het hele land weten we wat een koppeling tussen mensen met en zonder beperking teweeg brengt.

Mensen met een beperking beschikken vaak over unieke talenten. Pas bij intensief contact worden ze onderkend. De zeiltocht biedt deze kans.

Maar mensen met een beperking houden u ook een spiegel voor. Hun observaties zijn scherp, hun vragen onbevangen. Hoe staat u in het leven? Confronterend misschien, maar ook een verrijking.

De ontmoeting is meteen ook een test voor uw leiderschap én voor het ontdekken van de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid. Ziet u de talenten van uw maatje? Hoe zouden ze kunnen worden benut? In hoeverre kan dat binnen uw eigen organisatie? Hoe kunt u collega´s daarin meenemen? Kortom: ziet u kansen voor diversiteit en inzet van ervaringsdeskundigheid in uw directe omgeving? Twee professionele coaches begeleiden u tijdens deze reis, zij helpen u uw ervaringen te duiden en onder woorden te brengen.

Wat we niet kunnen beloven zijn blauwe luchten, zonneschijn en een aangenaam briesje in de zeilen van het prachtige schip. Maar met zekerheid kunnen we zeggen dat u iets anders zult ervaren dan heidedagen, brainstormsessies of out of the box denken. Door uw maatje komt u dichterbij uzelf, dichterbij waar het in dit leven om gaat. Na anderhalve dag varen bereikt u een nieuwe horizon en dat zult u nimmer meer vergeten.

Een aantal kernwoorden

 • Authentieke ontmoetingen
 • Dialoog op basis van gelijkwaardigheid
 • Persoonlijk leiderschap gericht op de kracht van diversiteit

Wat maakt deze leergang uniek

 • De deelnemers met een licht-verstandelijke beperking willen meerwaarde bieden in een reguliere (arbeids)omgeving. U gaat samen met hen daarnaar op zoek
 • Op een laagdrempelige, heldere manier vanuit interactie reflecteren en spiegelen

Wat maakt deze leergang succesvol

 • De deelnemers worden vooraf gekoppeld. Gekeken wordt naar leerdoelen, achtergrond, locatie en persoonlijke voorkeuren
 • Twee professionele coaches begeleiden u tijdens uw verblijf
  – Zij maken ook het niet-vanzelfsprekende bespreekbaar
  – Hun inzet is gericht op het creëren van een gelijkwaardige dialoog
 • In de uren dat u niet zeilt volgt u een inhoudelijk programma
 • Zeilen vraagt om samenwerking en afstemming, een heldere communicatie is daarbij van essentieel belang

Wat brengt deze leergang u

 • Doorontwikkelen van uw persoonlijke leiderschap
 • Inzicht en praktische handvatten voor het creëren van gelijkwaardige werkrelaties in uw organisatie, in teams en op de werkvloer

Voor wie
Managers uit de zorg, maatschappelijke organisaties en overheid

Waar
Start vanaf de haven van Enkhuizen, met afvaart naar een van de oude vissershavens

Wanneer
Dinsdag 4 juni van 10.30 uur tot en met woensdag 5 juni om 15.00 uur
Er is ruimte voor 10 duo’s.

Kosten
De kosten zijn in totaal € 1.995,-. Daarmee financiert u:

 • Reis- en verblijfkosten en zeilcursus voor uzelf en uw maatje
 • Uw persoonlijke en groeps- coaching door twee ervaren coaches Lilian Kraan en Kathalijne van den Brekel
 • Het volledige programma en begeleiding gedurende het verblijf

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden vóór 1 maart 2019 bij Marian Geling
landelijk projectleider Stichting Prokkel  E: marian@prokkel.nl.    M: 06-27057594

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Prokkel
Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren en mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. De Prokkelweek zet de schijnwerpers op het belang van een goede aansluiting van mensen met een verstandelijke beperking op het maatschappelijk leven. Door het meedoen aan de Prokkelweek, ervaart u wat behoeftes en mogelijkheden zijn van mensen met een verstandelijke beperking met betrekking tot toegankelijkheid, inspraak, werken, leren, meedoen, gebruik van social media, etc. Het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking kan zo tot uitvoering worden gebracht!

Prokkel op Zee vindt plaats in de Prokkelweek, de week van maandag 3 t/m zaterdag 8 juni 2019