Partner van stichting Prokkel: Amsta Karaad

Mensen met een verstandelijke beperking hebben dezelfde wensen in het leven als ieder ander: een fijne plek om te wonen, vrienden en een zinvolle tijdsbesteding. Alleen heb je met een verstandelijke beperking wel vaker hulp nodig om deze wensen waar te maken. Prokkelstages passen uitstekend bij de wensen van de bewoners en deelnemers van Amsta Karaad.

“Het was ontzettend leuk om te zien hoe onze bewoners meededen met de ProkkelSterrenslag. Na een enthousiaste kennismaking met het UWV werden we al snel een echt team en gingen we gezamenlijk de uitdagingen aan. Er werd veel gelachen en je zag dat er leuke wisselwerkingen ontstonden tussen onze bewoners en de mensen van het UWV. We kijken er dan ook ieder jaar weer naar uit.”
Tamara Scheffer
Vrijwilliger- en recreatiecoördinator 
“Voor Amsta Karaad is het erg belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Doordat wij een samenwerking zijn aangegaan met stichting Prokkel, hebben wij tools hoe we bijvoorbeeld onze bewoners stage kunnen laten lopen bij bedrijven. Er zijn fijne webinars waardoor wij goed geïnformeerd worden. Ook genieten wij jaarlijks van de ProkkelSterrenslag waar we de strijd aangaan tegen de andere teams. Leuk om zo bedrijven een kans te geven onze bewoners te leren kennen en te laten zien wat voor vreugde en plezier zij meebrengen.”
Laurens van Gils
Manager Leren/Werken/Dagbesteding

Meer over Amsta Karaad

Bij Amsta Karaad helpen ze om zo te wonen en te leven, zoals cliënten zelf willen. Ze doen dat in heel Amsterdam, met allerlei woonvormen, ambulante ondersteuning en dagbesteding. Amsta Karaad is er voor iedereen, ook voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking of mensen die naast hun beperking ook lichamelijke of psychiatrische problemen hebben.

amsta.nl
0621810840 (Tamara Scheffer)
info@amsta.nl