Partner van stichting Prokkel: Baalderborg Groep

De motto’s van de Baalderborg Groep? ‘Leef Je Leven’ en ‘Zo Gewoon Als Mogelijk’. Daarom bieden ze hun cliënten de kans om volop mee te doen in de samenleving. Dat begint vaak met het ontmoeten van mensen, zoals buurtbewoners en mensen die in een bedrijf of bij de overheid werken. Tijdens de BeleidsProkkel van ministeries en het gemeentehuis kunnen hun cliënten meepraten over actuele thema’s. Sinds een aantal jaren werken hun cliënten mee op de inclusieve stembureaus. Het doel van dit alles is begrip krijgen voor mensen met een verstandelijke beperking en hun welzijn verbeteren.

Als kleine jongen was Sander al geïnteresseerd in politiek en ging hij met zijn vader mee naar het stembureau. Nu stemt hij zelf en Sander vond het prachtig dat hij dit ‘feest van de democratie’ van dichtbij meemaakte en zijn steentje kon bijdragen. “Ik heb ’s morgens enkele uren op het stembureau gewerkt en dat was erg leuk.” Helemaal bijzonder was het toen zijn moeder kwam stemmen. Ook Leon kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn stembureauwerk. Al vond hij de cursus wel wat moeilijk. “Dat waren pittige vragen.” Felicia is ook blij dat ze aan deze Prokkel meedeed. “Het is heel leerzaam, ik zou het zo weer doen“.
Sander, Leon en Felicia over de inclusieve stembureaus
“Als raadslid merkte ik hoe weinig de mensen geïnteresseerd zijn in politiek. En als ze interesse hebben dan is de afstand vaak groot. Het inclusieve stembureau is een mooie kans om die afstand kleiner te maken. Sander is echt geïnteresseerd in politiek, gaat makkelijk met mensen om, stelt vragen, leert snel en is heel gastvrij. Precies wat nodig is.”
Miranda Wesselink
raadslid Koekange en stembureaumaatje van Sander 
“Ik ben al een paar keer bij een BeleidsProkkel geweest in Den Haag. Ik vind het hele belangrijke onderwerpen om over mee te praten, zoals over eenzaamheid. Als ik weer thuis ben vertel ik er veel over, ook aan mijn collega’s. Het mooie is dat je belangrijke mensen kunt ontmoeten, die je normaal alleen op de televisie ziet. Ik laat de foto’s aan iedereen zien en ben daar trots op! Mijn begeleider heeft samen met mij een filmpje gemaakt waarom ik zo graag naar Den Haag ga. We hebben er een Zilveren Prokkel mee gewonnen. Het mooiste was dat ik bij de prijsuitreiking in gesprek was met minister Hugo de Jonge. Ik heb wel wat met die ministers. In de toekomst lijkt me het ook leuk om mee te werken op een stembureau in Dedemsvaart!”
Gijs
cliënt van de Baalderborg Groep

Meer over de Baalderborg Groep

De Baalderborg Groep is er voor mensen met een verstandelijke beperking, kinderen met ontwikkelings-problemen en ouderen met een intensieve ondersteuningsvraag. Samenwerken, kennismaken of meer weten? Via onderstaande gegevens kun je de Baalderborg Groep bereiken.

baalderborggroep.nl
0523-287100
info@baalderborggroep.nl