Partner van stichting Prokkel: Dichterbij

Iedereen verdient een betekenisvol leven, waarin ze zichzelf kunnen en mogen zijn. Dichterbij ondersteunt cliënten met een verstandelijke beperking daarbij. Samen met de omgeving vervult Dichterbij de basale behoeften van cliënten. Vanuit wensen, talenten en mogelijkheden. Inclusie is een belangrijk thema. Door mee te doen in de maatschappij kunnen ze ergens onderdeel van zijn en relaties aangaan waarin ze gehoord en gezien worden en als mens geaccepteerd. Cliënten kunnen dingen doen die van betekenis zijn. Voor zichzelf, maar ook voor anderen.

“Ik deed een Prokkelstage in de Eerste Kamer en hielp mee bij de ondersteunende diensten van de Eerste Kamer. Super interessant en leerzaam!”
Aziez 
Cliënt van Dichterbij
“Iedereen verdient een menswaardig en betekenisvol leven waarin je jezelf kan en mag zijn. In een omgeving die accepteert wie je bent. Vaak gaat het om ogenschijnlijk kleine dingen die ons leven betekenis geven. Prokkelen kan de behoeften van cliënten vervullen en mensen tot bloei laten komen.”
Sanne Croes
Coördinator ervaringsdeskundigen
“Ik deed mee met een voorstelling van de Revue in Gennep. Iedereen uit de omgeving mag meedoen. Ik werd warm ontvangen door de club acteurs en hoorde er gewoon helemaal bij! Mijn huisgenoten zijn komen kijken. De begeleiding ook. Mijn zus was er, samen met mijn zwager. En ook mijn vriendin Albertien – die woont bij de Beugense Hoeve – kwam kijken. Ze waren supertrots.”
Karel
Cliënt van Dichterbij

Meer over Dichterbij

‘Wij zijn Dichterbij voor mensen met een verstandelijke beperking en de mensen om hen heen.’ Op een woon- of werklocatie van Dichterbij, thuis of op school bieden wij ondersteuning, zorg en behandeling. In alle fasen van jouw leven. Samenwerken, kennismaken of meer weten? Via onderstaande gegevens kun je Dichterbij bereiken.

dichterbij.nl
088-7540000
info@dichterbij.nl